om min otrohet…


Det är väl ingen hemlighet att jag inte tror på Gud inte heller på Allah eller Buddha eller någon annan mysteri man. För dem är ju alltid män. tror inte heller på Maya indianer och teorierna att tiden tar slut den 23 december år 2012.

Har läst bibeln – en fruktansvärt historia, i alla fall gamla testamentet – Är Gud så så vill jag inte ha något med honom att göra.  Koranen har jag inte läst än men den väntar på sin tur den med. Måste få själv en uppfattning om vad vissa muslimer är så nojiga över. Och framförallt varför muslimer är så aggressiva. Varför vill de förklara krig mot resten av världen?

Har aldrig hört att till exempel hinduister vill tvinga sig sin tro på resten av världen. Eller Buddhister för den delen.
Men enligt muslimer blir det fred först när alla otrogna blir trogna islam.

Hur som helst har jag läst om att en ny dinosaurie med puckel är upptäckt i Spanien. Den kallas för Concavenator corcovatus.

Den nya upptäckten fick igång mina tankar, och undrade varför inte står någonting om dinosaurierna i bibeln?  Gud som sägs skapa världen på 7 dagar borde väl ha känt till deras existens. De är väl hans skapelse.  Eller fanns det en jord innan han skapade Jorden, vår planet? För om det hade stått något om dessa djur innan vi ens hittade dem, så skulle jag nog ha lättare att förlika mig med att det finns en gud fader sittande uppe i det blå, med änglar och allt.  Men i Noaks ark fanns bara de vanliga djur som vi känner till.  Eller så gjorde Noak ett dåligt jobb bara.

Om jag nu ska tro på någonting, så tror jag mer på att dessa gubbar var så kallade visa män, som kanske skapade lite ordning i kaoset. Som har strukturerat upp och skapat riktlinjer för hur man bör leva.  Män som stack ut mer än genomsnittet. Som kunde tänka och se visioner. Som gav en linje som man kunde följa utifrån dem förutsättningar som fanns just då.  Och DET tror jag på.

DN AB DN

Annons

5 tankar om “om min otrohet…

 1. Vilka böcker! Eländes, elände. Tänk alla människor som levt under dess århundrade. Tuktade och rädda för djävulen. Idag är kyrkorna tomma. Vi tror inte längre. Skulle vara bra om muslimerna kunde skippa sina dogmer och bli fria dom med.

  Gilla

 2. Om du tar dig an Koranen så välj min släkting Mohammed Knut Bernströms nyare version. Om inte annat för att den
  anses vara skriven på mycket vacker svenska. Knut dog förra hösten, och kallade islam ”FÖRLÅTELSENS OCH BARMHÄRTIGHETENS RELIGION”. Själv har jag inte tänkt färdigt.

  Gilla

 3. så stack då den kommentaren iväg alldeles själv. Vad jag ville ha sagt var att du är beundransvärd som kommer på alla dessa ideer… jag står förstummad….. samtidigt som plattläggarna är färdiga och jag väntar på rörkillen…..kanske har jag både dusch och toa i kväll, men det är väl ingen ide att glädjas i förväg

  önskar dej en skönt blåsig helg….

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.