hederligt…men vad är vitsen med det?


Jag kanske ska skaffa en huvudkontor i mitt gamla hemland. Och då kan jag strunta i det mesta här i Sverige och hänvisa att huvudkontoret ligger ju inte i Sverige.

Som det står i tidningarna fortsätter flygbolag att ta ut kortavgifter medan det är förbjudet här i Sverige från och med 1 augusti.  Överhuvudtaget tycker jag att flygbolag är oerhört kreativa för att kunna pumpa resenärer på pengar. Det som ser billigt ut kostar sen en hel del utöver den utannonserade lockpriset.

Stor bolag hittar alltid utväg, det gör inte småbutiker. ( Själv har jag aldrig tagit ut extra avgift på grund av att någon betalar med kort, men å andra sidan tar jag inte kort om någon vill betala under 100 lappen.)

Det är som med kassaregister. Småbutiker var tvungna att inköpa dessa kontrollenheter, medan Panduro, Ikea; H&M m.m. fick anstånd med det i 2 år. Och om 2 år kommer väl ingen forcera om dem har installerat kassaregister eller inte. Fast om några så är det dem som har råd att installera det.

Visst man kan tycka att stora företag har säkra system och det är därför kan de komma undan. Men det finns inga säkra system. Svin förekommer lika mycket i stor företag som små.

Rättvisa! Finns det? Nej det finns inte och kommer heller aldrig att finnas.
Kortbetalning är framförallt bra för kunder som betalar med dem, och banker som tar hutlösa avgifter (vilket inte jämförbar med hur mycket kontanthanteringen kostar).

Målet är självklart det kontantlösa samhället, där var och en kan kontrolleras lätt vad man gör, hur man använder sina pengar, var har man spenderat pengarna…osv.osv.

Jag undrar vad alla kunder som handlar dagligen skulle tycka om på varje köp de gör med kortet dras en viss summa ifrån dem. Och summan skulle variera allt från 1,50 till 2,50 eller ännu värre procent på vad de har köpt med kreditkortet. På varje avslutad köp.

flygresa med norvegian foto: AntoniaB © 2010

Annons

3 tankar om “hederligt…men vad är vitsen med det?

  1. Det är som Helena säger. Blir man lurad, lurar man tillbaka. Man får anpassa sig systemet men det har politiker inte upptäckt än 😉
    Bankerna har gjort dundervinst igen. Hörde jag på radio idag. Toppen och vem betalar det?

    Lustigt, för att jag och en affärskvinna har pratat exakt samma ämne idag. Vi saknade nämligen affärens telefonnummer på kvittot. Istället finns där nu den där evig långa koden och telefonnumret är borta.

    Gilla

  2. Målet är verkligen det kontantlösa samhället. Huvaligen – så ska vi inte ha det. Och dom där kortläsarna som alla måste skaffa sig tycker jag inte om. Hoppas du kan stoppa en och annan tia i byxfickan uten att staten har koll. Bankerna lurar oss. Vi måste lura dom.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.