rörligt ränta???…finns den?


Varje gång är man höjer räntan pratas det om att nu är det dags att binda räntan.  Men vad jag vet så finns inte längre rörligt ränta. Man måste ha den bunden oavsett om man vill det eller ej. I alla fall 3 månader åt gången. Och visst vill man det så kan man ju passa på att binda det till några år. Fast i längden lönar den sig inte så klart.

När avskaffades den rörliga räntan vet jag inte exakt, men det gick gradvis, först gav bankerna  bättre ränta på 3 månaders än på den rörliga. Sen försvann det rörliga helt. Dåligt affär för banken med rörligt och det vill de förstås inte.

Nu har jag fått ett brev också där det står att banken  kan ändra villkorsförändringen utan motivation, tex binda lånet till 6 månaders ränta.  Utan att jag har något att säga om det.

Så min slutsats är att snart försvinner även den 3 månaders så kallade rörligt ränta (3 månaders ränta) till förmån till 6 månaders bindning som säkerligen kommer media envisas och kalla även den för rörlig ränta.

aktuella räntor

De aktuella räntorna kan hittas och mycket annat också hos Comboloan.se

AB, expressen, DN, SvD

Annons

4 tankar om “rörligt ränta???…finns den?

  • Man måste ha mycket pengar för att bli vinnare i banker, och då är det fortfarande banken som gör det största vinsten. Man borde starta en egen bank helt enkelt. 🙂

   Gilla

 1. Hm men jag har rörlig ränta på hela mitt lån. Var 3.e månad har jag möjlighet att ändra om jag vill, fast det har jag inte ännu så länge.

  Gilla

  • Vilken bank har du?
   Som du kan se på tabellen så ingen bank har rörligt ränta.
   Om du har 3 månaders då är det ju inte rörligt längre för då är det ju bundet. Just i 3 månader. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.