det får inte hända igen…


Jag tror att jag har hört meningen förr. Det får inte hända igen. Men det gör det gång efter annan.
Det är ens intressant om mer parten av fotbollssupportrar är intresserade av fotboll eller är de bara där för att föra krig.  Ordet ”fair play” kan de inte ens stava till ännu mindre vet de vad det menas med det. Deras mål är just bråket.

Jag är inte intresserad av fotboll. Kan vara intressant någongång, men följer inte utvecklingen. Däremot kan man inte missa alla dessa bråk som pågår alltför ofta både innanför och utanför arenan. Bråkmakarna är knappast där för spelets skull. Ibland samlas s.k. sidosupportrar i krogen vid mitt jobb. Då är det skrik och hoj i ett par timmar. Restaurangen har inte ens tv-skärm så man kan inte säga att de kommer dit för att se matchen.  Man känner den febriga stämningen när man är tvungen att gå förbi. Hur storvuxna karlar med kal hjässa står där med utskjutna bröstkorg och tisslar och tasslar med andra likasinnade gorillor likt småpojkar i skolan, medan de slänger blickar mot polisen.  Det är inte värt att slänga en brinnande tändsticka ens i deras närhet på grund av explosions risk de innebär.

Hitintills har det gått bra, men det är en hel armada av poliser som bevakar gruppen.

Och nu hör man igen. Det får inte hända det igen. Och vad kommer att stoppa dem?  Vad kan politiker göra, som själva är duktiga att överträda lagen. Och idag vill inte ens avgå när de begår brott ?  Brott som de egentligen själva är emot. Förklarar att det var bara en fylle grej? att köpa horor på Malmskillnadsgatan.  Visst, och så ska vi också tro på att det var första gången. Att det  har aldrig hänt förut.

SvD,

Annons

3 tankar om “det får inte hända igen…

    • Det är bara en massa ord utan substans. Det händer ju inte så mycket, man blir lika upprörd varje gång, nån politiker uttalar sig, och sen?….händer det igen.

      Gilla

  1. Jag tycker det är skit att man inte tar tag i det här med huliganer. I andra länder har man verkligen lagt resurser på att få bort skiten men i Sverige händer inget. När man till och med ger sig på funktionärer och spelare ja då är väl måttet rågat.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.