sammanbrottet är nära…


Blev irriterad redan i drömmen inatt. Gick vilse och missade flyget när jag jagade efter en bra bild.  Nya kamerans oändliga möjligheter och det faktum att det är så många inställningar på den  gör mig mest förvirrad, för mycket av det förstår jag inte ens och ser inte heller skillnaden när jag tar en bild.

Och tanken dyker  onekligen upp, vem har tid att ställa in alla dessa fantastiska inställningar när man snabbt ska ta en bild. När ögonblicket bara uppenbara sig.

Faktum är att man kanske kunde ha en kort version för det mest användbara funktioner. Man verkligen går bort sig, och lusten försvinner. (förhoppningsvis kommer den tillbaka sen)

Sen vaknade jag till en fullständig kakofoni, som tom gick igenom mina numera ständiga öronproppar.  Ungen i lägenheten skrek för fullhals och galloperar  runt glatt.  Hon har roligt. Huset bredvid ska fasadbytas, och de håller på och borrar av det yttre skiktet. Kul. Under har den nya grannen påbörjat renoveringen och det är inte heller tyst. Likaså grannen bredvid hade hammaren i högsta hugg. Hon renoverar också. IGEN!  Man kan bli galen för mindre.  Och jag blir det definitivt.

Här på jobbet pågår ytterligare en ombyggnad, då de flyttar hisschaktet från toppen till botten. Och det är varken tyst eller rent arbete. Och även här bilas i fastigheten bredvid ( vägg i vägg)  fast stambytet ägde rum precis för ett år sen.

Och som jag skrev om det tidigare, så händer dessa renoveringar påfallande ofta i min omgivning.  I mitt hus pågår faktiskt 4 lägenheters renovering. Varför? är de nedslitna? Nej! De har precis sålts till nya ägare för upptrissad pris för de var sååååååååååå fucking fina att de bara måste ha det. Och det är det första de gör att de blåser ut lägenheten och gör nåt helt annat.

Folk är knäppa.
Och jag mår inte heller bra. Jag är på sammanbrottets brant. Definitivt har jag huvudvärk.

8 tankar om “sammanbrottet är nära…

 1. Fy fan för att bo med andra. Det slipper jag. Har vuxit upp i lägenhet och det är ingen hit. Glöm bort finesserna och fota med autoinställningen ett tag. Förmodligen håller du på att lära dig saker och ting – hjärnan går på högvarv – därav sammanbrottskänlans.

  Gilla

  • Man kan ju klara den på ett håll. Men jag på min ledig dag går in till jobbet för att slippa all borrande ( och annat) och upptäcka att situationen är det samma på jobbet också, då är det lätt att bli galen och otrevlig.

   Gilla

 2. Jag fotar med min mobil. Det går bra. jag har andra kameror också men som du säger det är så mycket finesser. Mycket är överdrivet. Det märkte jag när jag hade min tidning. Man kan publicera vad som helst och tittarna märker inget. Om det är dåligt eller bra menar jag.
  Just nu har jag slitit upp mobilen i parti och minut och fotat tuppen och hönorna som botaniserar i min havre som jag har i en höskruck. Det måste jag måla sen.

  Gilla

 3. Alltså jag vet ju inte exakt vilka problem du har Antonia men jag köpte en tidning som jag upptäckte av en slump som jag tycker är kanon helt enkelt.

  Det är FotoGuiden Nr 4 Experternas Tips & Råd.

  Du kanske hittar den nånstans, bläddra igenom den. Där finns många bildexempel också och därför lätt att förstå varför de olika inställningar påverkar på vilket sätt.
  Ha en bra dag! 😀

  Gilla

  • problemet ligger inte i att jag inte vet skillnaden mellan bländare och slutartid. Har haft systemkamera förr innan digitaliseringen. Har också gått på GFU för kanske 12 år sen.
   Så jag kan ju ändå en hel del. Men när man har en manual på 230 sidor börjar man undra. Att fokusera tex en bild finns oändlig möjlighet till. Men de fungerar inte i alla läge och beror också på hur objektiven är inställt. Osv. Min före kamera även om det tillhörde kompakt sidan, hade också inställningar för både bländare och slutartid plus lite till så jag är inte ovan. Men nu är jag ändå ett frågetecken och mellan varvet känner jag att jag är dum och skulle behöva två händer till.
   Jag har hämtat info om olika kameror i ett årstid.
   men de här saker behandlades ingenstans.
   Så det är mitt problem.
   Jag känner ingen med en systemkamera, så jag hade ingen möjlighet att testa tex en Canon eller en Nikon genom att låna deras. Så jag har inte en aningom om de är egentligen likadana i grund och botten. Suck. Men jag brukar inte ge mig. 🙂
   Jag brukar köpa den tidningen som du rekommenderar också. 🙂 Jag är ju en tidningsjunky…

   Gilla

   • Jag förstår ditt dilemma men jag hade inte gett mig heller. Det krävs mycket innan jag ger upp när jag verkligen vill 😀
    Då vet vi i alla fall vilken bok du läser just nu,
    Den har 230 sidor och heter ”Manualen” 😉

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.