Östermalmstorgs nya pärla ;)


Gud bevare Sverige från dessa moderna arkitekter. De är endast här för att göra vackert ful. Östermalmstorg.  Torget  har ju aldrig varit särskilt vackert, förutom Saluhallen så  sticker ingenting  ut. Tidigare fanns där en teater och huset nog var lite funkis. Men kan ha fel. Den sprängdes dock bort med alla bostäder för att bygga nåt nytt. Juhu… Och den är nu snart klar. Kontor rakt igenom som jag kan se, när egentligen bostäder som skulle behövas. Men antar att man kan ta bättre betalt av företagare än av boende.

Hur som… här är en bild av åbäket. Räck upp en hand om du tycker att huset är tilltalande? Kommentar går förstås också bra.

Min åsikt är att huset  är riktigt fult. Skulle skämmas om det var jag som har designat det.Och den kommer nog stå där och göra torget ännu fulare i minst 100 år till.

huset på Ötermalmstorg

.

Och de ljusgråa med vita spräck är inte gardiner. De är där för evigt. Jag bryr mig inte om det skulle vara marmor. I sammanhanget är det bara fult och ser billig ut.  Bor du i Stockholm ta en promenad till Östermalmstorg…huset är fult….

3 tankar om “Östermalmstorgs nya pärla ;)

  1. Hej! Härligt engagemang för Östermalmstorg. Jag måste tyvärr hålla med om att huset inte passar in i omgivningen. Hur gick det till när någon godkände utseende, kan man undra. Funktionen med ett nytt, större Åhléns är bra. Jag hoppas att de på sikt gör något för att på bästa möjliga sätt snygga till fasaden och få den att smälta in något bättre. Helena

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.