Icke existerande priser…


Jag älskar böcker…Eller rättare sagt jag älskar att läsa böcker. Håller alltid med en hel trave. Kan ha på började böcker liggande för nåt annat verkar viktigare att läsa för ögonblicket, sen bestämmer också hur jag mår. Registret är ganska bred. En hel del fakta, kunskap, ganska mycket berättelser med sann stomme, och även fiktion. För egentligen tycker att alla böcker innehåller sanningar. Grunden är sann. Broderingen är uppdiktad. Lyrik går däremot inte. Jag känner mig obekväm både att lyssna och även läsa lyrik.

Trots att jag har så många olästa böcker i min ägo att det är osäkert om jag hinner läsa allt innan jag faller bort, kan inte motstå att kolla bokhyllor.  Idag föredrar jag pocket, för både prisets och formatets skull.

En gång var de billiga, men nu börjar de sakta bli dyrare. Man kan alltid läsa i hyllkanten vad böcker med olika bokstav kostar. Och bokstäverna blir bara fler och fler och fler.  Och det konstiga är att de böcker som jag vill ha har alltid just det sista eller nästsista bokstaven i raden.

Jag kollade ganska många böcker om jag skulle hitta nån bok som hade A på sig men lyckades inte.  Ställde frågan i kassan om de har nån bok med A eller B eller C på sig. Väldigt få om ens nån. De flesta kostar från E och uppåt.

Så varför luras? Varför ha dessa bokstäver därom det inte finns böcker att köpa så billigt?  TA bort dem.

Annons

9 tankar om “Icke existerande priser…

 1. Ja, böcker kan bli en dyr historia… Om man vill köpa dem vill säga, och det vill man ju…
  Jag kan förstå att du också vill blädra i böckerna innan du köper dem. Det är nackdelen med att handla på nätet…

  Gilla

 2. Bokskotten, nämnd av Sunshine, är ett mkt bra tips. Exvis: köpte en stor fotobok för 500 – men kostade minst 700 på alla andra ställen. Men även de antikvariat som finns kvar i Sthlm. Åtminstone jag vill ta på och bläddra i den bok jag ska köpa. Alfa nära Drottningatan, Rönnells nära Stureplan, Aspingtons norr om Valhallavägen, Ryös på Hantverkaregatan. Ofta ser man här även ganska NYUTGIVNA böcker. Men pocketböcker ÄR bra – om prissättningen är ärlig!

  Gilla

  • Jag brukar också besöka Bokskotten. Aspingtons har jag missat nog. De andra känner jag till. Jag mest reagerade över att de har priser på hyllkanten som egentligen inte längre finns. Bara för att verka billiga.

   Gilla

  • Det är möjligt att det är billigare på nätet, men där kan man inte titta in i böckerna. Då måste man veta vad man vill. Och jag brukar köpa på impuls. 🙂

   Gilla

  • Jag brukar själv gå till bokskotten, sen finns en bokhandel på Drottninggatan nästan vid Riksdagen. Vet inte namnet på den. Det är inte det. Utan jag reagerade på priser som inte finns.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.