avskaffa straff!…


Våldtäkterna ökar i Sverige. Sverige ligger direkt efter Sydafrika.  Men enligt kunnare så behöver det inte betyda alls att det är fler som våldtas i Sverige men att i Sverige vågar man anmäla i större utsträckning än någon annanstans.

Det tvivlar jag på.  Varför skulle man inte våga anmäla en våldtäkt i Danmark eller i Finland tex.?  Det är bara en bortförklaring och är oförskämt.

Och varför skulle inte våldtäkterna öka, när straffet är ganska lindriga, om ens blir ett straff? Jag är överhuvudtaget förvånad över att kvinnor faktiskt anmäler våldtäkt med tanke på vad de måste gå igenom, hur de blir fortfarande ifrågasättas, både hur de är klädda och hur mycket de har druckit.  Som om det vore för männens fördel.

Överhuvudtaget varför inte avskaffa straff?  Sen årsskiftet har begått minst ett mord per dag. Ibland fler. Många av mördarna blir aldrig fast, men om de nu åker dit, så gäller bara att hålla tungan rätt i munnen. Så kan man slippa lindrigt undan.  Och har man tillräckligt med fördomar bland som ska döma kan man också bli dömd på enbart indicier, utan någon som helst teknisk bevisning.

Inbrottstjuvar kan härja fritt. För även om de åker fast blir straffet inte särskilt kännbar och medan de väntar på dom kan de begå nya brott utan att ens bli dömda för. (hörde i radio igår)

Självklart slutar inte folk att begå brott, bara för att man hamnar i fängelse, men åtminstone kan de inte begå flera brott medan de sitter inne.  Men med det systemet som finns i Sverige så kan man lika gärna avskaffa rättsväsendet. Vad har den för uppgift förutom att göra de hederliga människorna riktig, riktigt  förbannade?

AB

5 tankar om “avskaffa straff!…

 1. Det är bara så sorgligt… Något är fel och jag tror det har att göra med hur de senaste generationerna växer upp…

  Och när det är skattebrott eller annat pengarrelaterat, då j**ar, då är det ordentligt straff…

  Det visar tydligt vad som är värderas högst i alla fall…

  Gilla

 2. ”Brott & straff” är riktigt knivigt. Kommer att tänka på USA, där man ju exempelvis kan bli dömd till fängelse i 2.500 år (om man sköter sig : förmodligen frisläppt efter halva tiden – hurra!). De allra flesta av oss har ju ÅTMINSTONE någon form av spärrar som sätter stopp för olika typer av brott. Men de som med all önskvärd tydlighet inte har det? ”Åtminstone kan de inte begå flera brott medan de sitter inne”, som du skriver. Jag är nog också på den linjen. Det vi ser idag i Sverige torde vara något kvarvarande av den flum-attityd som etablerades på 70-talet i kriminalvård/rättsväsen – där det trycktes på just kriminalVÅRD, under en begränsad tid.

  Gilla

 3. detta är ju helt i linje med vad som jag skrev hänt mej tidigare. Han som inte skickade tillbaka pengarna för en felaktig telefon, köpt på Tradera, kunde inte åtalas/fällas för brott då det inte kunde styrkas att det var UPPSÅTLIGT/MENINGEN, alltså kan han inte behöva betala tillbaka pengarna trots att löfte på det fanns då jag ju skickat telefonen i retur.
  DET STINKER, jag håller med dej Antonia, lägg ner eller införskaffa nåt som liknar Colombias rättsväsende. Skjut för f-n och fråga sen…. (sorry)

  Gilla

  • Förr eller senare så kommer ju att hända att man agerar själv istället för att krångla till det med polis och rättsväsendet. Missnöjet pyr ju redan.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.