min egen utställning på fotografiska museet…..


Har nu velat  fram och tillbaka vilken systemkamera jag skulle köpa. I mer en ett år.  Sån den våg jag är var inte valet lätt.  Och självklart lyssnar jag inte på goda råd heller. Men nu har äntligen pengarna ihopsparade och idag blev jag med kamera. En sån här:

En Lumix G2 med 2 objektiv en på 14-42 och en tele på 45-200.
Självklart alla ville avråda och rekommenderat Canon. Lyssnade inte, för Lumix erbjuder den berömde 15 minuter i rampljuset i form av en egen utställning!!!  Det ni! Mina bilder kommer att visas i just 15 minuter på 10 bildskärmar på Fotografiska Museet i Stockholm.  Kunde inte motstå. Även om jag kommer att dela detta ögonblicket med kanske 1200 andra ( dock inte samtidigt), så är det ändå ganska enastående.

Så nu gäller det att ta några bilder att visa. Sammanlagt 10 bilder. Och är det flera val jag måste göra förstås.

 • Vad ska man ha för bilder?
 • vilken dag ska jag välja av novembers 30 dagar ( än så länge har jag kryssat för den  20 november)
 • och vilken klockslag? ( har valt mellan 15.15 till 15.30)

Det är ju inte lätt val för en som har ständiga beslutsångest. Som tur kan jag  faktiskt byta både dag och klockslag. 🙂 Jag tar gärna emot tips. Och om du vill ha en inbjudning så skickar jag gärna det också.

Och om nu någon skulle undra, ja jag köpte en blå kamera. Blev plötsligt trött på all det svarta.

kolla här Lumix 1200 om du vill läsa mer om det unika möjligheten. att ställa ut sina bilder på fotografiska museet i Stockholm.

Kameran inköptes hos Skandinavian Photo i Stockholm. Kan rekommendera varmt en besök  hos de på Norr Mälarstrand och deras hemsida ger all den information man kan behöva.

Annons

11 tankar om “min egen utställning på fotografiska museet…..

 1. Pingback: söndagsångest…? « Divage

 2. Vad kul! Jag vill ha en inbjudan! Har kryssat för i almanackan. Det enda som kan hindra är en hägrande semester men ska försöka planera runt detta datum.

  Gilla

 3. Vad kul! Och det blir säkert väldigt bra! Har förresten ännu inte kommit iväg till Fotografiska muséet. Trots att vi pratat om det flera gånger, och trots att det öppnade i maj(väl?). Det lär ha varit på tal att det istället skulle bli ett ABBA-museum. För väl att det till sist blev ett fotomuseum. Scandinavian Photo på Norr Mälarstrand har vi varit till en gång. Den personal som betjänade oss då var milt sagt oengagerad, smått otrevlig. Men hon kanske bara hade en dålig dag – och det är ju produkterna som är viktigast.

  Gilla

  • Du kanske hade otur. Jag har varit inne många gånger och ställde en hel del frågor till olika försäljare. De hade alltid tid och har aldrig tröttnat. Särskilt en ung kille ( vet förstås inte namnet) är super kunnig. Blev väldigt imponerad. Tjej har jag aldrig sett där. Kanske var hon där tillfälligt och blev inte långvarig på grund av hennes nonchalante sätt.
   Har inte heller varit på Fotografiska än, men den är planerat.
   Måste ta på mig bara rätt sko, 😉 då jag går för det mesta överallt. 🙂

   Gilla

 4. Va´kul! Canon låter ju bättre men jag tror Lumixen är lika bra. Tar för givet att den är digital. Och hur är det med den optiska zoomen. Och priset skulle vara kul att få reda på. Jag kanske kan kolla själv. Lycka till med kameran. Vad gäller bilder är det nog inga problem. Du är en styv fotograf.

  Gilla

  • Så här långt är jag supernöjd. Min kompakt var ju Canon, så jag ville ha nåt annat. Och den är en liten en, passar bra i mina händer. Har en vinklingsbar skärm som kan underlätta i vissa situationer. Priset blev 11 000 kr. ( ett års sparande) Grundpriset låg på 6895 kr. Då ingick i den mindre objektivet. Sen köpte jag ju en extra batteri och minneskort. Bra att ha. Här är länken till ScandinavianPhoto http://www.scandinavianphoto.se/product/list.aspx?sid=6195625

   Gilla

 5. Pingback: Glad för någon man inte känner IRL? « Horisonten

 6. Åhhh… vad glad jag blev Antonia! Äntligen, för jag har väntat lika länge på ditt val 😉
  Tycker det är fantastiskt att du får delta i en utställning, önskar dig tusen ggr. lycka till.

  Dina val av dag och klockslag blir nog bra.
  Vilka motiv du ska ta? Ta det som du!! tycker är roligt och som du!! tycker om. Gör precis som du alltid gör. Då blir det kanon!

  Sedan får du berätta vad du tycker om kameran. Det är en micro 3/4 eller hur?
  Jag kommer att köpa i början av nästa år – si så där ungefär (hoppas jag) 😉

  Gilla

 7. Härligt Antonia, jag ser verkligen fram emot att få se dina bilder med nya kameran. jag har alltid gillat din bildstil så det ska bli spännande.

  Lumixen är väl ganska så liten om jag inte minns fel och det är ju bara en fördel när den ska med ut. Önskar dig riktigt lycka till med den och berätta när utställningen blir av.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.