och nu blir det reklam…


en gång länge sen har jag gått på en högskola som skulle utbilda mig i reklam och marketing.  Men jag avslutade aldrig studierna, då jag valde att flytta till Sverige.  Och här blev det annat pga slumpen.

Men reklam är fascinerande. Drar stora apparat. Ibland blir resultaten bra ibland inte, men det får alltid igång människorna.  Kvalificerad hjärntvätt. Det kan man lugnt påstå.  Och det är ju ingen som kan undvika det vare sig man vill eller inte.

Jag känner mig ganska oberört av reklam. I tidningar bläddrar jag förbi. Är det radio så kopplar hjärnan bort. Och när jag hade tillgång till tv använda jag tv-reklam mest för att läsa nån bok eller tidskrift. eller gjorde jag en macka, gick på toa, borstade tänder, eller ringde en kompis. Fanns inte det program som jag tyckte blev lidande av avbrottet. Så viktigt är inget.

När jag är på internet har jag skaffat mig tunnelseende för att slippa alla blinkande och pockande reklam.

Men även om folk verkar vara upprörda för att reklam kommer utökas, så måste ändå vara lysande affär för företagen. Annars skulle inte det vara värt för dem att satsa på detta dyrbara media.  För även många verkar vara heligt förbannade över reklamavbrott, så ännu flera som ändå handlar på de olika företag som öser ut sina reklambudskap i tid och otid.

AB, DN, SvD

Annons

6 tankar om “och nu blir det reklam…

 1. Jag har Viasat och 1000-kanalerna och TV4 Film. Inga avbrott där inte. Skönt. Ibland visar ettan och tvåan någon bra film och då blir det inte heller några avbrott.

  Klart det måste löna sig med reklam annars skulle dom väl lägga ner.

  Gilla

 2. Hamnade på din blogg. En hel del intressant! Reklam – fattar inte varför näringslivet lägger ner så mycket pengar på reklam. Det kan väl inte gå på plus. Varför är reklam så dålig, utan finess? Hur många riktigt humoristiska reklamsnuttar har man sett på tv? Har varit nyhetspresentatör på SR Värmland i många år … läste också ditt inlägg om sysslan. Efter ett tag blir den sysslan en vana utan dramatik. Men kan vara småstressigt om något riktigt stort händer strax inpå sändning – eller under sändning. Har slagit också mig att det verkar finnas otroligt många ”ordblinda” i Sverige idag. Även om vi alla kan få skriva fel IBLAND. Vi är ju bara människor …

  Gilla

 3. ja nog tjänar dom pengar på reklamen alltid, varje gång något syns i tv så ökar försäljningen. Jag gillar inte dom nya reglerna som säger att dom kan ha upp till 12 avbrott per timme och en minuts reklam varje gång, nu lär dom väl inte lägga reklamen så men om dom skulle ha 12 minuter i timman ja då skulle jag ruttna. reklamen på nätet stör mig inte på samma sätt, man kan ha en adblocker som helt tar bort reklam och det använder jag.

  Nu har jag nästan hamnat i samma bransch som du, har gjort en tillfällig hemsida åt en skönhetssalong här istan och nu ska jag bygga en lite mer avancerad. Lite kul. Vill du kolla så kan du gå in på http://www.hudvardsguiden.se

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.