vargen är rovdjur…


Vargen är rovdjur. Kan inte förstå varför ska människor jämt vilja behandla de som om de va tamdjur. Att man har djur i park kan jag kanske förstå. Det är ett sätt att se djur som man aldrig annars skulle se mycket av om man bodde i storstan. och snart har väl alla lämnat de mindre samhällena på jakt efter jobb. Så djurparker kommer finnas även i framtiden.

Men att de ser snälla ut betyder inte att de är det. Varg är rovdjur. Vet inte vems fel det var att Camilla och hennes vänner fick komma in i inhägnaden. Men jag själv hade säkerligen avstått. visst är det synd om henne men kanske inte så mycket som hon nog önskar.

Hade det gick bra då skulle vi ha aldrig hört om äventyret. Då är det bara kompisarna som hade stått  där andlösa och fick höra hur spännande det var att vara  bland vargarna. Nu tyckte vargen annorlunda och tog en tugga.

Man får väl hoppas att vargen och flocken får leva, och inte blir slaktade som sist, när flocken flydde. Och Camillas bitmärke kommer säkerligen att läkas ut utan att drabbas varken av rabies eller stelkramp. Blir dessutom med tiden en bra berättelse på fester och  till barnbarnen längre fram, för nog kommer alla fråga hur ärren blev till.  Camilla kommer bli en aning mer intressant  också. Aftonbladet har skrivit om det, och även Svenska Dagbladet. Camilla blev känd på kuppen och vi bloggare kan också skriva några dräpande rader.

SvD, AB

Annons

5 tankar om “vargen är rovdjur…

  1. Faran uppstod när vargen drog ned henne på marken. Vargen såg henne då som ett byte. Det har hänt liknande saker i andra hägnar på andra håll i världen. Men det är givetvis helt försumbart i förhållande till andra olyckor och skador vi råkar ut för. Händelsen har förstorats upp alldeles för mycket i media.

    Gilla

  2. Bedrövligt. Vad hade dom i varghägnet att göra? Klappa dom söta djuren? Och sen blir det ett djäkla liv när sötingarna inte uppförde sig som i disneyfilmer. Det här har inte med påstått ”farliga” djur att göra utan uppmärksammar vilka inteligensbefriade människor som finns.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.