jag har makt…jag är makt…


Hur blir man ledare? Jag är ju inte gruppmänniska. Så jag vet verkligen inget om hur grupper fungerar hur strukturer byggs upp. Och jag vet definitivt inte hur man hamnar på toppen.

Jag bara finner mig i att vissa leder gruppen,  företaget och landet. För det mesta finner sig de storra massorna i att ledaren sitter där den sitter.

Men ibland blir det missnöje. Folk vill inte finna sig i att en viss person sitter i maktposition. Som t.ex Mona Sahlin. Jag tvivlar inte på att hon har egenskaper som ledde henne till toppen, alternativt jävligt vassa armbågar som har lämnat ett och annat blåmärke bakom sig. Men folk vill inte se henne som statsminister. Hon är inte populär. Men genom majoritetens rätt i att bestämma över minoriteten med andra ord –  i demokratins namn tänker hon inte kapitulera utan håller sig kvar i god stalinistisk stil.
Jag har makt, jag är makt, jag är jag.

Det finns inte mycket som skulle få mig att rösta rött, faktiskt ingenting. Och jag har  inget  emot att en kvinna leder partiet eller Sverige. Men är hon verkligen den rätta? Det tror jag inte. Kommer hon avstå från makten? Nej, det tror jag inte heller att hon gör det. Hon kommer att hålla sina positioner för som det heter oftast har hon partiets 100 procentiga  stöd.  Men folkets stöd då?

expressen, AB, SvD, DN

14 tankar om “jag har makt…jag är makt…

 1. Rött ska det vara! När inser ni alla det??
  Okej det var inte trevligt skrivet..
  Men rött ska det vara 🙂 I alla fall min åsikt som student.

  Gilla

  • Katta , alla har ju rätt till sin åsikt. Men så småningom kommer du med tiden också ändra din. Som student kanske vill inte ha tuffare regler i skolan utan vill man bara lalla runt. Det finns väl inte så många länder i världen som har så många komvux studerande som Sverige har där unga sitter och läser in det de borde har lärt sig på gymnasiet. Slöseri med tid medan din 29 000 dagar tickar iväg.
   Och den utökade offentliga sektorn kanske ger massvis med jobb men störtar Sverige ekonomiskt i fördärvet, då den kostar men inte drar in pengar.
   Men som sagt, alla får rösta precis som man vill och passar ens förhoppningar.

   Gilla

 2. Mona är ju folklig. Kan prata med vanliga. Så har man tänkt. Prata med den stora massan. Röstboskapen. Men hon passar inte som ledare. Det är ingen skillnad på blocken när det gäller företagare. Men man röstar mer på känsla. Rött nej. Blått – tja? Som sagt plus minus noll.

  Gilla

  • Det är ju just hennes så kallade folklighet som jag stör mig på. känns inte alls äkta. Hon har ingen karisma, och fel utstrålning. Och så ska hon stå i första ledet och kanske leda hela Sverige.

   Gilla

 3. I Sverige röstar man på partier och inte på en person. Man röstar (om man tänker rätt) efter ideologi och inte efter persontycke. Jag är säker på att du håller med även om vi har motsatta politiska åsikter.

  Jag hoppas alltså att svenskarna röstar på ett parti istället för partiets ledare.

  Förstår inte riktigt vad du vill komma fram till?
  Du tror att folk inte vill se Mona Sahlin som statsminister och därför ska hon kapitulera?
  Varför funderar du överhuvudtaget över hennes roll? Om det är så att folk inte vill ha henne kan du väl bara vara glad över det, eller?

  Så var någonstans ser du skillnaden mellan Reinfeldts ”jag har makt, jag är makt” och Sahlins? Eller någon annan partiledare? De är nog ganska eniga om att behålla makten.
  (Hade varit roligt om du kunde ta ansvaret också)

  Gilla

  • Visst har du rätt att man röstar på partier och inte på personer. Men fel person på en viktig post kan ändå avgöra ens framgångar. Att höra Måna Sahlin dag ut och dag in i det närmaste 4 år och se hennes något hånfulla leende är trots allt mer en många kan förlika sig.
   så visst ska man rösta på partiet, men med den rösten har man även röstat på huvudpersonen också. Jag är nämligen inte så säkert att folk skulle håna Margot Wallström eller Anna Lindh ( om hon hade varit i liv så klart)
   För mig är ganska tydligt att jag inte är speciellt ensam med att ha svårt för Mona Sahlin.

   Gilla

 4. Mona Sahlin är ett stort skämt. Socialdemokraterna gjorde en stor miss när de röstade fram henne. Men vad har de istället? Inte mycket. Nu bryr jag mig inte nämnvärt om sossarnas problem eftersom jag aldrig någonsin skulle rösta på dem.

  Gilla

  • Jag har inte bestämt mig fullt ut, men det blir blått som himlen. Vilket inom det blåa vet jag inte än. Men kan tänka mig tom att taktikrösta, så att inte en mindre parti åker ut och därmed skulle deras röstpott gå om intet. Vilket skulle gynna den röda sidan.
   Jag tycker sossarna har varit tillräckligt länge på makten för att se vad de går för.
   Och av det blev jag inte imponerad.
   Sveriges nedmontering började under deras flagga.
   De alltför ofta vill utöka den offentliga sektorn för att skapa arbete. Men den offentliga sektorn är inget annat än en stor fälla, då är det framförallt industrin som är det viktiga för ett land, samt jordbruk. De lyfter ekonomin.

   Gilla

    • hahhah.. jag ska jobba hårt på att de är kvar. 😉
     Fast kanske bättre om systemet ändras i god tid. istället.
     För det är ju trots allt förödande oavsett sida om en mindre parti faller ut och därmed förlorar man deras röster.
     Tänk om vänster åker ut och just deras röster hade varit viktig för en seger för de röda ( hoppas att det aldrig händer 😉

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.