den torra sconsen…


Såg en recept på scones. Verkade enkelt och bra. Det var enkelt att göra, men bra? Jag är besviken. Den är torr, känns rätt så smaklös också. ( och nej, det går inte jämföra med skorpor som är ju också torra och hyllade de i en tidigare inlägg)

Jag har aldrig ätit scones förr, så jag vet förstås inte hur den skulle smaka.

Men här är receptet saxat ur boken ” ät mer och gå ner” skriven av Helen Foster:

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gr smör
4 msk riven parmesan
3 msk färska hackade  kryddörter ( tex oregano, gräslök)
1 lättvispad ägg
2 msk fil

  • sikta mjölet, blanda med bakpulvret, tillsätt smöret och knåda samman till en grynig massa. Knåda in  3 msk parmesan samt kryddorna
  • vispa ägg och fil. Blanda samman ingredienserna och forma degen till en boll
  • forma degbollen till en 5 cm tjock rulle och skär 12 rundlar med en kniv
  • lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av parmesanen. Grädda på 220 grader varm ung  i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna  och har rest sig. Kan förvaras i en burk med tättslutande lock i 3 dagar.

scones © AntoniaB

Jag är inte nöjd. Den känns bara torr utan att vara torr. Jag får väl testa en gång till.

7 tankar om “den torra sconsen…

  1. Jag skulle tipsa om att prova ett recept mer betydligt mer vätska i. Det var länge sedan jag gjorde scones men vad jag har förstått så är det meningen de ska vara ungefär som bröd och inte som torra kakor. 🙂

    Gilla

  2. Men kära du, att det är torrt är ju en sak, men vad vill du dom ska smaka ??
    med parmesan ?? Tillsätt mera – och olika kryddor, tillsätt dom du tycker om vet jag… kan man få smaka ?? 🙂

    knappast lönt att försöka igen om du kör med samma recept.. testa nytt…själv gillar jag bittermandel i kubbar… scons kanske det inte passar i ?? har aldrig provat

    Gilla

    • Att testa igen. Tänkte att kanske jag gjorde nåt fel. Men kryddor hade jag i den en hel del faktiskt. Inte bara parmesan. Usch.. det var som skosula.
      Jag ska göra min variant som jag vet är super gott den får du smaka. och få recepten också om du vill.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.