facebookens fall?…


Jag har facebook men besöker den nästan inte alls. Jag har inte blivit beroende, och egentligen tycker just ingenting om den. Den är väl bra om man vill meddela sig till många…men att leva sitt lev genom den som många verkar göra det ????  Men alla gör som man vill.

Har inte heller förstått varför man ska adda en massa okända människor och kalla de för vänner, när de är inga vänner.

Nåväl, facebook var ju ett öppet forum. VAR! För när jag idag kickade in och vandrade runt bland folk så möttes jag nästan bara följande:

XX delar bara med sig av viss information till alla. Om du känner XX , skicka ett meddelande till henne eller lägg till henne som vän.

Öppenheten är borta. Och fler och fler väljer just att stänga ut allmänheten från sina liv, som de så gärna visade upp tidigare. Den roliga är borta. Nu ska vi gruppera oss och umgås med i mindre grupper, väljer ut essensen och vara hemlig för allmänheten. Man boar in sig.  Man  selekterar.

Kan det hänga ihop  med den osäkra ekonomin som vi har runt omkring oss. Att vi har blivit mer måna om oss själva, därför har vi blivit mer selektiva i även vem som får delta i ens dagliga och ofta rätt så ointressanta dagliga liv?

Kan det va så att facebook inom kort förvandlas till ett forum där endast de invalda i gruppen som kan läsa om ens superspännande liv? Medan den oinvigda får bara se den sammanhållande ramen?

Som om jag vore så mycket bättre med min bloggande?  😉

Annons

2 tankar om “facebookens fall?…

 1. Har också Facebook, är medlem i några grupper men skriver så gott som ingenting om mig själv.

  Tror man har insett efter ett tag hur sårbar man är om man släpper in alla. Arbetsgivare, en del kollegor, myndigheter, grannar m.m. vill folk inte ha som besökare som kan läsa allt.
  Det fanns mycket som spam och bedrägerier också.
  Ha en trevlig ny vecka!

  Gilla

 2. Allt har liksom sin tid och jag tror att facebook så småningom kommer att förlora sin charm till förmån för nåt annat. Synd att vi inte sågs igår, vi får försöka tajma det nån gång. Ha en fin dag nu, själv ska jag jaga ut med kameran och fota lite här i stan.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.