skorpor…


Älskar skorpor. Ibland gör jag eget – jätte gott – men oftast köper jag färdigt.  Smaken ska vara kardemumma. Krisprolls är en märke jag gillar till vardags.  Men det jag inte gillar att det är så mycket överdel i de.  Jag gillar botten. Om nu någon förstår vad jag menar med det.

Jag antagligen inbillar mig, men botten delen smakar godare. Mer kompakt medan den övre delen är nog mer luftig, därmed blir en smakförlust.  Hur som helst verkar som om jag alltid köper just de påsarna som innehåller mest toppen.  Jävligt orättvist.

Varför kan man inte separera de här två redan i fabrik. Ha påsar som bara innehåller botten och andra påsar som innehåller bara toppen delen av skorpan. Och gillar man både delarna så kan man köpa varsin påse.

Det kan väl inte vara så himla svårt.

kardemumma skorpor

Sen finns förstås de italienska skorporna med mandel och choklad också. De är nästan som chips. Har man tagit en kan man inte sluta.  Livsfarliga.  En gång åt jag så mycket att jag blev flådd på tungan. Just när jag hade tid hos min tandläkare.

Jag började förklara vad har hänt, men hon avbröt och frågade: Cantuccini ? Mandel? …. Hon har också råkat ut för det, så klart.

9 tankar om “skorpor…

  1. Pingback: den torra sconsen… « Divage

  2. Nej, jag tycker inte om skorpor men jag känner också folk som föredrar ovan- eller underdelen.
    Men det här med mat är rätt roligt egentligen. Knapra du på så länge det är gott men utan att skada dig! 😀

    Gilla

  3. Fascinerande att någon kan vara så exalterad över skorpor. För egen del tycker jag att skorpor är bland det tråkigaste som finns. En symbol för vårt torra tråkiga land. Som ett slags blandning mellan bröd och bullar. Typiskt för oss att ha ett alternativ i mitten. Lite gott men ändå inte så onyttigt. Jag ställer mig helt oförstående inför denna fascination.

    Gilla

    • hahaha…Havanna. Kan bero på att vi inte hade skorpa eller liknande i mitt hemland. Men tråkig tycker jag inte att den är. Jag skulle inte se den som ett tråkig alternativ på mitten utan ett ytterligare utvecklade alternativ för kakvariation.
      Och även italienare ( som du ju förtjust i ) har skorpor som de gärna intar till både kaffe och vin.

      Och det är bra även för tänderna, då de får jobba ordentligt.

      Gilla

  4. Skorpor är så gott!! Numera får jag bara drömma om dem men alla sorter du skrev om tycker jag också är supergoda 🙂
    Och av vad jag minns så gillar jag faktiskt ovandelen på skorporna, kanske vi kan sammarbeta där?
    Roligt att din tandläkare hade varit med om samma sak 😉 haha

    Gilla

  5. Skorpor är så gott!! Numera får jag bara drömma om dem men alla sorter dur skrev om tycker jag också är supergoda 🙂
    Och av vad jag minns så gillar jag faktiskt ovandelen på skorporna, kanske vi kan sammarbeta där?
    Roligt att din tandläkare hade varit med om samma sak 😉 haha

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.