maktlös?…


Läser att bankerna gillar inte att man amorterar. Japp. Så är det. Har erfarit den själv (och redan skrivit om den tidigare. läs inlägget här)   Blev till och med uppläxad samt upplyst att jag kan bara amortera 10 % per år av lånet. Amorterar jag mer tillkommer höga avgifter.

Det är ju trots allt mitt lån., men banken är ett rovdjur och vaktar sina intresse hårt.
Det är enbart de själva som ska vinna på affären. Hur skulle de få råd med deras feta årslöner, samt de ännu fetare bonusarna.

Har förstås övervägt att byta bank, men de flesta dansar ju runt samma bord. I slutändan blir förändringen inte nämnvärt. Och jag känner mig maktlös.

E24

Annons

10 tankar om “maktlös?…

 1. Jag hade ingen aning om att de gör så, låter ju jättedumt!
  Min pappa har alltid sagt att man ska undvika lån till varje pris…
  Men jag kan förstå att det blir svårt att köpa hus eller starta eget t.ex. utan att låna åtminstone en del. Skulle man vänta och spara ihop pengar skulle det ta evigheter…

  Gilla

  • Jag lånar bara till stort. Allt annat sparar jag ihop först.
   Jag antar att det är fattigdoms tänkande, men jag bryr mig inte.
   Just nu närmar sig dagen när jag köper en ny kamera. Sparat ett helt år.
   Klappar mig på axeln

   Gilla

 2. DN skrev också om Ellen Browns besök i Stockholm den 29 maj i ekonomidelen. Men den artikeln med rubriken Bankernas utlåning är ett pyramidspel ligger inte på nätet. Synd nog.

  Gilla

 3. Om du känner dej maktlös så kan du i allafall glädja dej åt att du i och med inlägget gjort en god gärning. Det gäller alltså att FÖRHANDLA sej till den rättigheten att betala av i den takt man vill – utöver det stipulerade beloppet per månad/år.
  Vet inte om regeln finns i Spanien, men däremot vet jag att man får en straffavgift på summan som återstår om man betlar av hela lånet dvs. avslutar det hela, vilket ju ger utrymme att betala av lånet till näst sista kronan, sen ligga kvar med sista kronen 🙂 Kanske föreslår dom själva då att lånet avslutas på grund av administrationskostnaderna.

  På tal om inget annat Antonia. Kan man inte ändra tecken färgen när man skriver i din blogg ?? Jag ser faktiskt väldigt dåligt vad jag skriver….eller ska man skriva i word ?? För att sen kopiera och klistra in i din blogg ??…..

  åker till Örebro i morron, ha en riktigt bra helg
  kram

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.