dramaskri igen…


Alltid detta (d)ramaskri.  Lägg ner skiten!  Varje år samma visa. Som en gammal skiva som har hakat upp sig. Låtar sågas i förväg, vilket det gör motsats effekt, kan lätt tycka att det var väl inte så dumt.  Att folk bjuder på sig själv är tydligen inget för  svenskarna och alla dessa tyckare.  Man ska bjuda på sig självt på svensk vis. För annars ska man lägga ner.

För om intresset skulle varit litet så skulle nog ha den självdött redan länge sen.
Ändå verkar alla deltävlingar ha haft fullt hus. Och så kommer slutklämmen. Där alla länder deltar.  Och där ska ju dissas och förlöjligas. Ingen är så bra som Sveriges bidrag, ingen är så snygg och smakfull som hon eller han som sjunger Sveriges bidrag. Och allt annat suger.

Eller är det bara surt för att Sverige inte får så fina placeringar. Och Bert Karlsson ska alltid vara med och ge tummen ner.

Jag vet inte hur Sveriges låt placerar sig  på listan. Jag tror att antingen Tyskland som vinner eller Turkland ;).

Däremot tycker jag att alla länder ska tävla med egna låtar och egen sångare . Och inte med låtar som egentligen har skrivits för ett annat land men har dissats.

expressen

6 tankar om “dramaskri igen…

 1. Men det vet du väl efter alla dina år här, att världn kretsar kring Sverige är jordens mitt och samvete. Men central-europeiska rötter ger en viss distans 😉

  Gilla

 2. Ja… vad ska jag skriva… Jag tror jag har gett upp när det gäller detta. Jag bara tittar och lyssnar och försöker låta bli att fövånas…

  Igår vad det värsta ”stryptävling” på Eurovision. Vi satt hemma och tänkte ”wtf varför stryper killen denna tjej och nu hände det igen vad är det med dem i år?”

  Annars var det mer eller mindre som vanligt tyckte jag. Några sköng falskt, andra jättefint och andra skrek för mycket. Några hade för lite kläder osv…

  Och jag var orolig att Grekland skulle skämma ut sig totalt men det funkade bättre än jag trodde på scen. Men jag hoppas de inte vinner, de har inte råd!

  Om inte annat så kan man se det som en parodi (ta till exepmel rysslands låt… 🙂 )

  Sådär, nu blev det en miniuppsats från mig i ditt kommentarsfält. Grattis! 😉

  Gilla

  • Tack för miniuppsattsen.
   Så farligt var det inte som så många vill få det gällande. Det är precis som vanligt.
   Men allt överdrivs.
   Och går inte Sverige vidare då kommer ju allting slaktas.
   Redan på svensk uttagningen var ju så mycket bättre låtar som inte gick vidare, sen hoppade de direkt till topplistorna.
   Säger ju en hel del.

   Gilla

 3. Jag kan inte säga att jag följt programmet, men denna så ljuva svenska som sjunger ger mej kväljningar. Jag rusar till radion för att byta kanal, jag upplever att hon sjunger på en inandning och det låter som om hon skulle kvävas… hemskt.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.