bråket mellan mig och Grappa…


Undrar hur vissa människor får sina jobb och hur kan de behålla det när de inte kan vara det minsta diplomatiska för att lösa problem? Under min klinik har jag varuingången till restaurangen Grappa.  Eller rättare sagt min behandlingsrum är ovanför deras metalldörr som leder ner till hissen till deras restaurangkök.  Flera gånger per dag får de leverans, antingen mat eller öl och alkohol.  Bara hur de slänger med öltunnorna är ju störande men sånt är livet. Allt kan man inte basa över.

Deras metalldörr har inte gått att stänga eller för den delen öppna, vilket innebär daglig ruckande för att få upp och ännu värre när de skulle slutligen stänga så slås det om och om igen till den går i lås.

Detta har pågått nu ca 1 år eller kanske längre. Hela tiden med hopp om att snart ska detta åtgärdas. Inget händer, och jag blir störd ganska grovt särskilt när jag har behandlingar.

Igår gick jag ner till slut för att påpeka och undra om de kan laga dörren och kanske byta lås. Men det urartade till ett bråk.
Pratade med en som är ansvarig, men det blev till pajkastning medan deras gäster kunde höra på.   Hur smart är det egentligen?  Hon anklagade mig att ljuga. Att dörren har bara kärvat i 1,5 månad.
Jag påpekade även att deras kökspersonal röker och slänger fimparna i princip där de står utan att städa upp den. Jag städar det innan jag börjar mitt arbete, för att det inte ska se så ovårdat ut.  Enligt henne så ljuger jag även här. För de minsann städar upp den själva.  Undrar förstås vad har jag att vinna på att ljuga.

Jag tänker.

Ingenting.

Hon är förstås skitarg på mig för att jag tidigare påpekat att utluften från köket med all matos var felriktad ut till husets ingång, så det stank av matos, och allt började få en flottig sörja över sig. Enligt henne  är det mitt fel att restaurangen fick en utgift på hundratusen kronor.  Hade de tänkt innan de satte upp systemet så hade det aldrig hänt förstås.  Det borde de har kollat vilka regler som gäller, vilket jag gjorde innan jag kontaktade de.

För övrigt har jag försökt prata med deras rökande kökspersonal också, men de bara tittar på mig oförstående. Undrar om de förstår vad jag säger?

Annons

14 tankar om “bråket mellan mig och Grappa…

 1. Men myndigheterna kan du väl kontakta. Dom gör ju nedslag ibland och klagar på hygien på olika restauranger. Finns det inget som heter Hälsovårdsmyndigheten? Äckligt när det är snuskigt.

  Gilla

  • Skulle aldrig äta på Grappa och som du säger en namnbyte kanske vore på sin plats, och förutom det så kanske kunde de byta ut den heltäckningsmattan de har också.

   Gilla

 2. nej fy vad trist! men om deras okunnighet (eller lathet) stör ditt arbete kanske du borde ta detta högre upp och anmäla dem. (skickar virtuella kramar)

  Gilla

 3. Deras svenska kunskaper är nog rätt selektiva. Du har tidigae bloggat om råttorna som springer kring restaurangen, inte så bra marknadsföring av stället. Hepp.

  Hajra!

  Gilla

  • Klart att det är råttor, när de aldrig städar uteserveringen. Matrester drar ju till sig råttor.
   Den borde städas dagligen, men görs först när det är dags att stänga serveringen på senhösten.
   Skulle jag ha en sån restaurang skulle jag städa den varje dag.
   Men deras blomsterkruka välte på trottoaren låg den där cirka 2 månader innan den försvann.
   Säger en hel del om de.

   Gilla

 4. Trist att du ska behöva stå ut med en massa skit från deras sida, vet inte om du kan vända dig nånstans och få hjälp eller så? fast det är klart då hade du nog gjort det. Vad säger hyresvärden?

  Gilla

  • Ja, värden. Han säger inte så mycket.
   Förstår inte heller att de som bor här finner sig att trapphuset luktar som apa på grund av nåt läckage i källaren som härstammar från restaurangen.

   Gilla

 5. Vilket elände, ”Grappa” låter italienskt, – kanske dom inte är så haj på svenska ??

  Jag är inte störd av ett gäng ungdommar som ofta står och röker utanför en lokal på Gävlegatan, MEN fimparna och snuskuddarna talar sitt tydliga språk, det är rent snuskigt att passera. Så Grappapersonalens rökande utanför din klinik, kan inte vara så lustig.Jag förstår dina reaktioner.
  Överhuvudtaget, så stämmer det ju rätt bra det där med lortsverige, eller hur ?? Bara alla snuskuddar som ligger i drivor, och varför besvära sej med olägenheten att städa efter sej när man kan fimpa och ta med sej fimpen med sej in i soporna ???
  Ja, om det inte vore för att jag tycker att jag slösade negativ energi så skulle jag gå upp i limningen varje dag av allt nersnuskande….
  Känner varmt för dina reaktioner, men vad göra ?? Skaffa medlare ?? ja, jag vet inte om jag har nåt gott råd Antonia, jag talar heller inte italenska, bara lite spanska och DET hjälper ju inte…. kramar till dej och lycka till…. ni borde kunna prata företagare till företagare, eller ??

  Gilla

  • Grappa är italiensk Och det är en sorts brännvin.
   Men ägaren är syrian.
   Och hon som jag pratade är nog svenska. Så om språksvårigheter stämmer inte med henne.
   Möjligen de som jobbar i köket. De kan nog inte mycket svenska.
   Jag bryr mig egentligen inte att de röker men blir mäkta irriterad över att de inte städar upp.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.