DiEGO! var är du?….


Jag har ju nämnt förr att jag missbrukar tidningar. Papperstidningar. Ibland röjer upp och slänger, för att jag inte ska  bli en gammal tant som går vilse och dör bland gångarna jag har lämnat i tidningslabyrinten. Vilket öde…

Nu hittade jag en av mina favoriter Diego – som inte längre går att köpa, synd för den var en bra tidning- och upptäcker att jag har nog aldrig läst just den. Den är från 2006.

Ganska intressant att se vad som var på gång 2006.  Lifehack… Känns ordet bekant? Inte? 2005 var den mest användbara nyord. Vet inte om jag har hört ordet förr, men isåfall har jag glömt bort det.

Å så var det Jordens undergång. Vilket seglar upp med jämna mellanrum. Å visst kommer det hända någongång, men tror inte att det sker först om några miljoner år framöver. Känner mig säker, liksom.

Här är det en amerikan Rich Allcorn (vilket namn) cowboypastorn som är tvärsäker att jorden kommer gå under att vi är nära en apokalyps. Enligt honom så har vi 3 år kvar tills domedagen kommer.

Som vanligt med alla dessa tvärsäkra människor så stämde inte hans tro eller rättare sagt hans tvärsäkra vetskap om det. Rich måste ha rattat in fel frekvens till Gud. För idag skriver vi 2010.  Fyra år har gått sen hans uttalande och världen står kvar. Eländet har ju inte minskat förstås, men jordgloben roterar glatt runt sin axel och vi löser våra små och stora problem. Rich har antagligen nu justerat något av sin benhårda tro och ger ytterligare några år för oss otrogna att hitta hem till det heliga kristna tron. För självklart det är bara de kristna som får  ynnesten att komma till himmelen.  Enligt honom är andra religioner är andra trosuppfattningar och det är inte sanningar. Punkt. Slut. De har ingenting att göra bredvid den allsmäktiga vita Guden.

Själv vet jag ingenting om livet efter detta.
Ibland vill jag bara dö, ibland vill jag leva.
Som en typisk våg kan jag inte bestämma mig. Och kanske är det tur. Ja, om jag skulle välja fel.Vilket jag för det mesta gör.

Hur som helst är det nyttigt att läsa lite gammalt, för att se hur det var förr. Säkert också att det är bara jag som saknar DiEGO som var en tidning från Dagens Industri.

Annons

6 tankar om “DiEGO! var är du?….

 1. Jag läste den också och blev bra förvånad när den försvann, var en mycket bra blaska.

  jag samlar på fototidningar och har en ansenlig bunt som bara sväller, kan bara inte göra mig av med dom, så många bra tips i dom.

  Gilla

 2. Intressant med att läsa gamla tidningar! Hade jag tid och ork skulle jag sitta på biblan och läsa flera stycken sådana 🙂

  Jag fattar faktiskt inte heller varför någon skulle sitta och spekulera om jordens undergång, det är knappast som om vi skulle kunna göra något åt det. Eller tror man att folk skulle bli rädda och eftersom rädsla är så en fantastisk välgörande känsla så skulle alla bli snälla mot varandra. Ya, sure…

  Om du har många välbevarade gamla tidningar kan de kanske bli värda mycket senare eller vad vet jag. Spännande är det i alla fall!

  Gilla

  • Han är ju präst. Och försöker frälsa så många som möjligt för att alla de han frälsar ska kunna följa till paradiset. För alla kommer inte få möjlighet till det, bara de som ger sin tro till Gud.

   Ja, det är roligt och ganska nyttig att läsa gamla blaskor.
   Man får en intressant bild hur man utvecklats och hur man tänkte förr.
   Särskilt spekulationerna är intressanta, när man försöker sia hur saker kommer att bli.
   Och se i med facit i handen hur det blev.

   Men att spara de. De bör man bo i en palats, för annars får man inte plats själv. Jag måste slänga regelbundet.
   Men just DiEGO är ju synd att jag inte ha sparat, eftersom den ges ut under så kort tid.
   Men vem visste det då?

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.