diskriminerad känner jag mig…


Varför får föräldrar barnbidrag? Eller rättare sagt varför ges barnbidrag  för varje barn.  Barnen bör ju ha två föräldrar. Och de har jobb. Ibland tom väldigt bra betalt jobb. Även kungens barn fick barnbidrag, fast inte led de av pengabrist. Någonsin. Men de fick av princip själ.

Skulle förstå barnbidraget om det var behovsprövad. Det finns ju familjer där kanske föräldrarna är arbetslösa, eller är det bara en förälder som har ansvar för barnet och då kan det bli tufft.  Men att bara ge barnbidrag till alla  tycker jag förstås är onödig.
Här finns det förstås en del att spara för statskassan.

Och om man nu ger barnbidrag till barn fast de har ju föräldrar som var fullmedvetna om vad ett barn innebär, varför kan inte jag också få bidrag? Jag är ju singel. Och barnlös.
Vet inte om det är helt och hållet  mitt fel att jag är singel, men verkar som ingen vill leva med mig.  Men jag måste leva. Och alla kostnader som dem flesta delar med sina partners måste jag stå  själv för.

Kostnaden:

för boendet
för maten
för elen
för det fasta telefonen
prenumerationer,

hotellrummet,

Ser  heller aldrig nåt nice erbjudande för singlar. Men väldigt ofta betala för en och res två, eller något annat spännande erbjudande om man nu råkar vara i tvåskap.

Så ibland undrar jag  hur  jag klarar mig.

Och undrar varför har barn med arbetande föräldrar större rättigheter att få bidrag än jag och alla andra som lever singelliv av olika personliga orsaker?

Annons

10 tankar om “diskriminerad känner jag mig…

 1. Singelskap är dyrt och emellanåt hade det varit bra med personpris på abbonnemang och hyror etc.. Är man två så får man betala dubbelt så mkt. Eller nåt sånt.

  Gilla

 2. Tja för dom kostnaderna har inte föräldrar menar du? Barn kostar skitmkt och barnbidraget täcker absolut inte allt.
  Däremot kan jag som singel och förälder tycka att jag förtjänar extra bidrag

  Gilla

  • Jag menar inte att föräldrarna inte har de kostnaderna. Jag menar att de delar på de kostnaderna, medan en singel ska betala full kostnad för allt.
   Möjligt att barn kostar skit mycket. Men bidraget borde vara behovsprövad och inte bara en rättighet. 2 föräldrar tjänar ganska bra. Jag pratar inte om ensamstående och inte arbetslösa heller.

   Gilla

 3. Jag hade aldrig reflekterat över detta men tycker du har en poäng där. Bättre att ge mer pengar till de som behöver det mest.
  Vad kan jag säga… det är en barn/familjefixerad värld vi lever i…
  Klart det kan vara jobbigt ekonomiskt att vara singel jag håller helt med dig där.

  (välkommen till min nya blogg förresten, med ny tema… Jag märkte visst att du var borta här ett tag men trodde du var upptagen eller något… Är det ordnat med din dator nu?
  Ha det gott)

  Gilla

  • JA, man borde starta en parti för att lyfta fram singlarnas situation. Särskilt i ett land där det finns så många singelhushåll.

   Kul att du börjat blogga igen.
   Orden måste ut helt enkelt.

   Gilla

 4. Håller med dig. Är detsamma i Tyskland och jag kan tala om för dig att jag inte behövde barnbidrag när mina barn var små (i Tyskland) men fick det ju ändå.
  Det ska vara behovsprövat. Konstigt nog tar t.o.m. Fredrik Reinfeldt emot barn”bidrag”.
  Var det inte han som inte ville ha bidrag och ersättningar i Sverige? Men så är det när det gäller den egna plånboken som är fylld till bredden med skattepengar hos honom.

  Singlar lever mycket dyrare och det nästan på alla plan. Helt klart.

  Gilla

  • Barnbidraget verkar ju så djuprotad att ingen verkar reflektera över. Inte ens politikerna.
   Jag tycker att det bäddar för bidragsberoende. För man tar det helt naturligt.

   Bidrag borde man få enbart när det behövs, och inte rutinmässigt utan reflektioner.

   Gilla

 5. Mycket märkligt är det att även kungahuset fick barnbidrag. Men det är så funtat i sosse-Sverige att ALLA barn ska ha bidrag därför att då vill ALLA vara med och betala skatt. Det är ett generellt bidrag. Dessutom sätter det massor med folk i arbete med blanketter och utbetalningar o s v.

  Gilla

  • Ja. precis det handlade om att alla barn ska få det.
   Synd bara att ingen tänker på oss singlar hur tufft vi har.
   Verkligen värt att lyfta fram det och diskutera.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.