jag är omyndigförklarad…


Min bank SkandiaBanken litar inte på att jag kan betala mina räkningar. Det ska betalas autogiro. Och jag vägrar.

Ja, jag vägrar!!!!!

För ett tag sen blev jag kontaktad för att se över mina pensionssparande. Då fick jag veta att det finns bättre möjligheter än vad jag hade.  Saker är ju tillräckligt krångliga redan vad det gäller pensionssparande. Vill man inte utbilda sig i ämnet, har man inte mycket val än att lita på de som kan det.  – ja, jag vet att även det kan gå åt skogen- .

Allt verkar gå i deras händer, jag är villig att byta tom höja min pensionssparande, när killen säger till mig att jag måste skriva under att pengarna dras per autogiro – det blir mycket enklare för mig.

Kanske.

Men jag vill inte ha autogiro. Jag vill inte bli omyndigförklarad. Jag vill sköta min ekonomi och veta vart mina pengar tar vägen. Och jag vill bestämma när jag skickar den i väg. Jag vill även bestämma från vilken av mina konto jag betalar ifrån.

JA, det kanske passar till någon som har få betalningar, fast lön, och är en bekväm typ. Jag har många orsaker varför jag INTE VILL ha autogiro.Jag har ingen fast lön. Och jag har 3 banker, och det varierar från gång till annan vilken bank jag använder till mina betalningar. Varför? Det är för långt att gå in och förklara nu. Och dessutom har ju ingen att göra med det heller.

Överhuvudtaget ogillar jag starkt att bankerna inte ger möjlighet att välja. Bankerna bestämmer och jag tycker aldrig att det är OK.  Och folk verkar bara finna sig i.

Så nu har jag avstått från en förbättrad pensionsmöjlighet. Ålderdomen är inte alls säkrade. Och vet ni vad. Jag skiter fullständigt i det.  Fuck you Skandia!!!!

Välfärden är ju ändå förstörts av de röda. Under en lååååååååååååååångt period. För det började ju inte direkt igår eller förrgår. Det började redan i åttiotalet och har pågått sen dess. Gamla som har haft ett långt liv ihop separeras för det passar bättre för institutionen. Medkänslan har dött ut sen länge. Regler är regler och det ska följas.

Men jag har ett val.

Innan det går så långt att jag hamnar i ett hem, eller att min pension inte räcker för ett drägligt liv efter ett helt livs arbete som småföretagare, kan jag alltid begå självmord.  Och ingen kan lägga sig i det. Ingen!!!!

Fuck you Skandia  –  i synnerhet och alla andra banker och försäkringsbolag i allmänhet för ni är inte heller bättre.

6 tankar om “jag är omyndigförklarad…

 1. Autogiro – nä, det vill jag inte ha. När det gäller pension har jag inte valt något – gör inget. Pengar står på statens fond och där får dom vara. Vägrar bli aktienisse och leta fonder. Skacka folk är lurade. Det är för bedrövligt.

  Gilla

 2. Usch så du säger. Fast, ja, jag förstår hur du menar! Efter all tid med arbetslöshet så har jag förstått av de förhatliga orange kuverten att jag inte kommer att få nån pension som jag kan leva på. Räkningarna är ju lika stora! Och om man är någorlunda frisk när man går i pension, så vill man ju kunna göra NÅGONTING – inte bara sitta och rulla tummarna hela dagarna och inte ens ha råd att åka buss.
  Men det tjänar ju ingenting till att gräma sig över det nu. Det gäller att ha så kul man nu KAN ha det, medan man kan. För ingen vet hur länge man lever. Bara att man lever tills den dag man dör…

  Gilla

 3. När det gäller banken håller jag med dig. Jag var en av dem som vägrade hämta pengar ur automaten så länge det bara gick som drev bankanställda till vansinne 😉

  Politik – partierna blev och blir straffade genom valresultatet. Att hänga upp sig på det förflutna är lönlöst och tjänar ingenting till.
  Frågan är vad de vill göra nu i framtiden och om man är nöjd med det som gjordes av den nuvarande regeringen. Därför får man gå och rösta.

  Att ta sitt liv är inte alltid så enkelt. Minns en patient, som var helförlamad och som sa:
  ”Ser du, jag kan inte ens ta mitt eget liv längre”

  Men eftersom sjuka, arbetslösa och pensionärer nuförtiden bara är parasiter får vi nog snart hämta en pistol från arbetsförmedlingen eller försäkringskassan när vi inte kan bidra med arbete längre. Ett skott i pannan och din granne får lämna in pistolen igen. Pistolen kostar ju pengar och ska användas igen.

  Gilla

  • Jag är inte heller förtjust i bankomater. Jag vill ha pengar i handen så jag vet hur mycket jag har kvar. Visst kan man tycka att det är lätt med en liten kort i fickan, men det är lätt att överkonsumera också.
   Ja, jag vet att det är inte så lätt att ta ens eget liv, men hoppas att inte blir förlamad, och gaggig innan dess. 🙂
   Var kul skrivet den sista passet. Skrattade gott åt bilden jag fick upp på näthinnan.

   Gilla

   • Inget fel på min fantasi hur långt vi kan gå med sparandet 😉
    Kunde utveckla det ännu mera men jag tar hellre fingrarna från tangentbordet nu 😛
    Ha en bra ny vecka!

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.