brottsgener?…


Jag läser med förskräckelse artikeln här. En familj helt utan moral, utan känsla för vad som är rätt och vad som är  fel. Jag mår verkligen illa.

Alla ska in i fängelse. Visst vissa säkert tycker att barn är det synd om, med bra vård kan de få ett bättre liv, bättre värderingar. Det tycker inte jag. Är man förstörd från grunden, finns inte mycket att rätta till.  Kan man mörda redan i unga ålder, blir inte heller bättre sen. Det kan man se i flera fall.

Vissa har helt enkelt brottsgener, och aldrig mer borde vara i frihet.

Visst man kan höra att samhället svek dessa människor. Om de nu råkar vara fattiga. Men varför blir inte alla svikna brottslingar? Varför begår alla dessa svikna mord?

Och vad ska man skylla på om de kommer från välbärgade förhållande? Alltid dessa bortförklaringar. Att man blir sviken av den ena eller den andra. Aldrig att gärningsmannen har ansvaret genom att lyfta handen till det otillåtna.

Kommer straff göra världen bättre? Kanske inte. Men åtminstone får människor en lugnare tillvaro medan grovt kriminella sitter inspärrade.  Ju längre de sitter inne desto lugnare är det.

AB, Ab

Annons

5 tankar om “brottsgener?…

 1. Problemet vi har i Sverige är att fängelsevistelsen är som att bo på hotell och är därför inte avskräckande. Många från öst som levt i bedrövliga förhållande kommer hit och begår brott för att hamna i svenskt fängelse…

  Den dag vi återgår till fornstora dagars bestraffningar och överger Sveriges humana kriminalvård så kanske bestraffningar i sig blir otäckt nog för att avskräcka brottslingar från att begå brott…

  Fram med giljotinen på Slottsbacken och bort med duxsängarna ur cellerna, fram med britsarna och filtarna och ställ fram en kanna vatten och en halv limpa om dagen!

  Gilla

  • Ja. de är alldeles för bortskämda.
   Undrar också varför var det nödvändigt med permission för Anders Eklund för att kunna köpa solglasögon?
   Det är sjukare än sjuk.
   Ibland undrar jag varför ens ha besväret att låsa in de, med så mycket förmåner och daltande kunde de vara ute i samhället och fortsätta med all brott som de ändå kommer att begå så fort är de ute.
   Dessutom kan de blogga, utbilda sig what ever….

   Gilla

 2. Är ju bevisat i studier att längre fängelsestraff faktiskt inte hjälper. Det gör de bara svårare för dem att komma ut i samhället sen. När de sitter fängslade behöver de däremot bättre vård.
  Även grovt kriminella ska få vård för även om de kanske alltid vuxit upp i missär hela livet och det ser ut som att de aldrig kommer komma ifrån sitt kriminella liv så kan de finnas ett lite hopp. Rätt behandling. Rätt behandlare som kan få just den personen att motivera sig. Det är svårt och samhället kan inte lyckas med alla, långt ifrån. Men att ge dem längre straff gör att de kommer ännu längre och ännu mer utanför samhället och det försvårar bara. Är därför de åker in gång på gång på gång.
  Ha det bra!

  Gilla

  • JA, om man söker under lupp så är det säkert finns en vis effekt. Men flertalet faller tillbaka direkt till brottets bana.
   Man ska ha rätt behandling av rätt behandlare. Men vad är rätt behandling?
   Och visst så länge de går på behandling och rehabilitering känner även den behandlade att han/hon är på rätt spår. Men ute i friheten är kanske en promille som kan hålla det utstakade linjen. Resten återgår till gamla beteende.
   De är oftast manipulativa och går med på vad som helst för att kunna nå frihet.
   I friheten gäller inte längre det som behandlingarna skulle ge.
   Man kan inte hålla de i händerna resten av livet. De väljer själv.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.