vem kopierar vem…


Jag vet inte om någon vet det, men designer är ju inte heller guds bästa barn. De kan kopiera och de kopierar ganska friskt. Men självklart tar de illa upp om någon råkar kopiera just DERAS skapelse. Odd Molly har ju stämt 2007 Lindex för de ansåg att deras kläder var för lika Odd Mollys. Hur stämningen slutade vet jag inte. Jag vet inte om Lindex fälldes. Vet inte om det blev nån lösning på deras problem.  För då kan ingen brodera längre och ha folkloristiska  inslag på kläderna med volanger här och var. Eller?….

Nu  är Marc Jacobs som stämmer Christian Audigier för att väskan han designat är alltför lik Marc Jacobs.  Visst jag kan se likheten.  De är fula bägge två. Väskorna alltså.

Skulle nog inte bråka så mycket. Fult blev ju inte direkt vackrare med fiskar på.

Marc Jacobs sk original

Christian Audigiers så kallade kopia

Så framöver kan ingen tillverka en fyrkantig väska med 2 fickor på kortsidan, med kort handtag som slutar i flärp. Jag hade nog lagt flera fickor för att kunna hålla bättre ordning.

Men ingen av väskorna ska hitta hem till mig. För simpelt och fantasilöst. Men Marc och Christian får gärna bråka så mycket de vill.

Annons

2 tankar om “vem kopierar vem…

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.