ägg till påsk?…


Så mycket tjafs runt vad man ska/ får äta. Men blir trött av att läsa alla måsten och förbud och rekommendationer. Ibland kan jag undra över hur mänskligheten överlevt fram till våra dagar. Utan alla doktorer och forskare?

Ingen har sagt åt folk vad dem ska äta och hur mycket. Inte var dem feta heller. Men de åt väl maten i mer naturell form än idag. För hur naturligt är en kyckling idag, som själsplockar sina fjäder av tristess och stress eller får som aldrig ser solen, utan pumpas full med  tillväxthormon,  som alla andra djur för övrigt.

och inte prata om frukt och grönsaker som har tappat smaken sen länge. Och manipuleras bäst man kan för att få dem vackra, stora och ej maskätna. Klart varför skulle en mask kalasa på en smaklös frukt eller grönsak?

Och det det bråkas. Alla håller på sin teori. Och fnyser åt andras.
Att brödet – som jag har i min kylskåp  sen december 2008 –  är fortfarande mjukt, och ingen mögelangrepp på brödskivan  talar ju sitt tydliga språk.  För det är för ett och ett halvt år sen jag la den dit.  Var bara nyfiken hur länge den skulle hålla sin brödkaraktär.  Den är från Fazer. Och få stå kvar några år till.

Numera gör jag eget bröd, men kan inte föda upp kycklingar. Det går ju inte i bostadsrätt. Skulle upplevas som störande moment, det är bara småbarn som får störa grannarna.  Där finns ju ingen begränsningar hur mycket de kan störa.

Hur som helst tänker jag njuta av påskmaten, den konstgjorda påskmaten. För vad kan man göra i storstan utan egen gård? Köpa det som finns i affären.  Och tro på texten som förkunnar att man dricker färskjuice.  Som har packats för en vecka sen. ……………………Och grundsatsen har pressats för ett halvt år sen. …………………………… Ja, det är purfärsk.

Expressen

Annons

4 tankar om “ägg till påsk?…

 1. Kanske Fazers bröd är bra ändå? För riktigt surdegsbröd håller länge. Och kanske t o m blir godare med tiden.
  Ja, vad man ska man äta. Så rent som möjligt. Frukt, fisk osv så det inte finns en massa skit i. Men allt är ju så besprutat.

  Läste häromdagen att barnen som föds har 123 miljögifter i navelsträngsblodet. Det är nog kört med mänsligheten? Eller hur?

  Gilla

 2. Så sant tyvärr… :/
  Det enda jag skulle kunna tipsa om är att köpa en juicepress och pressa de smaklösa frukterna själv… suck 😦
  Lite bättre än köpt juice i alla fall

  Gilla

  • Ja, tack. Jag har redan en fruktpress som används flitigt. Även har en råsaftcentrifug. Den använder jag inte lika mycket, för det är mycket att diska efteråt.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.