kommer dem att bry sig?…


Hells Angels rekryterar ungdomar  till ungdomsklubb och Bandidos är upprörd och tar avstånd. Låter delvist komiskt.  Inte att dem rekryterar unga förstås, det ÄR tragiskt, men att konkurrerande verksamhet tycker att det är oansvarigt.  Det tycker jag är lite komiskt. Har de fått en samvete helt plötsligt?  Eller gillas det inte att inte de själva kom på iden?

lag och ordning

Och Bandidos  ställer nu frågan vad skulle det vara bra för? de har ju inte ens körkort. Hmmm….få se, sen när har kriminella brytt sig om vad lagen säger?  Ungarna skolas in, och  blir till springpojkar, lagen straffar inte  unga lika hårt som om de vore myndiga. Och antagligen blir de superlojala som små soldater när de  blir stora.

De klassas ju kriminella för att de bryter mot lagen. Inte för att de följer lagen . Så visst lagstifta mot att motorcykelgäng  ska kunna rekrytera minderåriga, men kommer gängen verkligen att bry sig?

Expressen

Annons

5 tankar om “kommer dem att bry sig?…

  1. Jag avnundas polisen jobb i arbetet med gängkriminella och den sk hårda kärnan. Men mer borde verkligen göras åt nyrekryteringen till gängen. Detta är ungdomar som tidigt i åren begår brott och som varje lågstadiefröken kan se och säga: här behövs det hjälp. Mer samverkande insatser alltså tidigt mellan polis, social och skola.

    Gilla

    • Ja, det blir fler och fler lagar, men undrar till vilken nytta. Dem grovt kriminella bryr sig inte. Det är bara små potatisar som drabbas av det. Laglydighet utarmas mer och mer. Och i bräschen går politikerna.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.