det måste finnas rebeller…


Det dog bara 7 personer i februari i trafiken.  Det var ju visserligen 7 för många, men ändå så bra mycket bättre än det brukar vara annars. Snittet brukar ligga  runt 50 per månad.

Det var ju en het debatt tidigare om dubbdäcken om  huruvida dem räddar liv, eller inte. Min åsikt är att det är inte dubbdäcken som räddar liv utan sättet att köra har större avgörande effekt.  Och eftersom det var osedvanligt dåligt väder med mycket snö, så blev faktiskt lite mer tvunget att köra sakta.  Med eller utan dubb.

Cirka 50 i månaden blir dryga 600 per år. Det är mycket det.  Folk kör alldeles för fort. Och varför?  Ja, för att dem kan. För att många tror på sin förmåga alldeles för mycket.  För att många tror att man faktiskt aldrig dör. Och för att vinna några minuter extra. Några minuter extra innan man dör?

Nåväl. Folk kommer alltid att dö i trafiken, för man kan aldrig få alla människor att tänka och handla förnuftigt.  Skulle nog kännas bra onaturligt om alla skulle följa lagar och föra ett lugnt och sansat liv. Det måste finnas rebeller… Dem kryddar livet för oss andra tråkmånsar. Livar upp även om dem alltför ofta sätter livet till.

ekot

Annons

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.