sparka på den som ligger…


Regeringen vill slopa kortavgiften. Det är ständigt på agendan att man ska hjälpa småföretagandet. Men jag märker aldrig av detta hjälp. Och undrar också vem och hur blir man hjälpt?

Nu vill alltså regeringen slopa kortavgifter. Handlare ska inte kunna lägga avgift på köp när man betalar med kort. Nu kommer inte detta drabba mig, för har aldrig gjort det, men har hänt att jag inte tog emot kortbetalning när den understeg 100 kr.

Varför? Just för att man har så mycket avgifter med kortbetalning att 100 lappen blir inte mycket mer än 90 kr, när man har räknat med alla avgifter som jag ska betala för att kunna ta emot kort. Det är

 • hyra av kortavdragare,
 • årsavgift för kortavdragare,
 • årsavgift till banken för hantering av pengarna,
 • uppkoppling till internet,
 • nu även kostnad för nya kassaenheter med tillhörande kassaregister.

Dem här kostar en hel del både per månad och per år. Dessutom dras vid varje genomfört köp ytterligare pengar från handlaren. Hur mycket beror på vilket kort köparen/kunden använder.  Olika kreditkort är dyrast och vanligast.

Så jag gott kan förstå att på vissa ställen lägger man till en avgift för att täcka en del av den kostnaden.

Min fråga är följande: Varför vi företagare som drabbas av att köpare/ kunder använder kort till betalning. Varför dras inte från dem dem här avgifterna? Varför ska VI förlora pengar för att köpare har kreditkort? Vad har VI att göra med deras dåliga köpvanor att göra, där det mesta handlas på kredit?

Det är helt otroligt att läsa kommentarerna under artikeln, där många tycker att handlarna ska stå för all kostnader.

Bankerna bedriver numera ocker verksamhet. Där du som kund ska betala för allt. Men får väldigt dåliga villkor, ingen ränta om du inte binder pengarna. Och om du nu skulle få ränta så blir den genast beskattade, så att det är inte mycket kvar av den heller. Och visst kan man byta bank, men så himla stor skillnad är det faktiskt inte. JAg har gjort det, och jag är kund hos flera stycken. Resultatet är det samma.

Man är i händerna av glupska banker. Deras paroll är att ge oss dina pengar, vi kan hantera dem på bästa sättet så att vi kan få ut feta löner och feta bonusar. Du som kund får bara huvudvärk.

Annons

4 tankar om “sparka på den som ligger…

 1. …sparka på den som ligger…

  Verkar bli en vana på alla plan nuförtiden, eller hur?
  Man undrar om politikerna inte har en aning om hur verkligheten ser ut eller om deras intention är att trampa på de små och de svaga.
  Annars håller jag med om att de som använder sina kreditkort ska stå för kostnaderna, bums och klart 😉
  Politikertrött så in i vassen……

  Gilla

 2. Du har så rätt Antonia, bankerna ägnar sej åt ockerverksamhet, helt klart.
  Hur skulle man annars kunna ägna sej åt sånna enorma utbetalningar för bonusar ??

  Tycker det vore rimligt att eftersom det är bankerna som vill att vi ska leva i ett pengafritt samhälle – på grund av både rånrisk och kostnader för pengahantering, så BORDE dom därför stå för kostnaden…av kontokortshanteringen, men vem lyssnar på dej och mej ??? 😦

  ha en skön helg Antonia

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.