döv och blind…


Min bild är klar. Men Torbjörn Pettersson vid polisens länskommunikationscentral förstår ingenting.  Larmet gick tydligen när en medlem i en supporterklubb till Hells Angels rymde.  Men ingen gjorde nåt.
Jag skulle gissa på hot kryddad med pengar.  Sånt kan ju ge döva öron och gör en även blind.

AB

3 tankar om “döv och blind…

 1. Jag skulle tippa på ren slöhet. Det är lite för uppenbart om det hade förekommit hot/mutor, men man vet aldrig. Frågan är vad rymlingen kan göra. Om han inte har ett fet konto i utlandet och kan hålla sig gömd där, så blir han snart tagen.

  Vi har, tackolov, väldigt lite korruption inom polisen, om någon alls (jag kan inte minnas något fall såhär på momangen). Vårt problem är att polisen har för mycket på sitt bord.

  Regeringen Reinfeldt har satsat en del, ökat styrkan med 1200 man (tror jag) så att numera har vi 20.000 poliser i tjänst. Hur mycket det gör får vi se. Om de är så slöja som i det här fallet lär det inte göra så mycket.

  Men, man måste komma ihåg att mycket stor del av problemet finns hos rättsväsendet. Kanske så mycket som 80% av alla brott begås av en liten klick kriminella som döms till alldeles för milda straff, trots att de sedan länge har bevisat att de inte tänker ändra beteende. Bra exempel på det är Lars-Inge Svartenbrandt eller Clark Olofsson men det finns åtskilliga mindre spektakulära brottslingar med lika långa meritlistor. Många poliser känner frustration över att de haffar samma personer gång på gång, som sedan snabbt är ute igen.

  Straffsystemet är alltså ett skämt, även om regeringen har skärpt till det lite. Det behövs betydligt större skärpning om det ska få kännbar effekt.

  Behöver jag säga att problemet hör ihop med den vänsterorienterade synen på kriminalitet som har frodats sedan det radikala 60-talet?

  Gilla

  • Visst är det uppenbart, men kan dem tänka så långt?
   Och dem där 2 Svartenbrandt och Olofsson är verkligen inte sena att utnyttja svensk rättväsenhetens möjligheter. Skrattar gott varje gång när Svartenbrandt blir religiös och lovar heligt att brottskarriären är nu över. Tills han kommer ut och råkar se en bankskylt.

   Undrar också hur många chanser ska dem få egentligen?

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.