gör nåt…


Jag skottar framför ingången och en bit runt om. Restaurangen bredvid gör inte det och inte heller teatern gör ett handtag extra.  Men bilfirman med dem fina dyra bilarna tycker inte heller att guldringen faller av om dem tar ett varv med skyffeln så att dem slipper skiten i butiken. .

För övrigt så får man lätt nervsammanbrott idag av att vistas ute.  Jag var på en morgonmöte i morse.  Gång avstånd, lokalen låg nära Statshuset. Så jag gick St:Eriksgatan och Hantverkargatan.  Gick och gick. Det var nästintill omöjligt att gå.  Snön och modden har ju legat kvar sen snön föll,  nu kryddad med  stora isbitar som delvis slogs ned av takarbetare men aldrig städats bort, delvis släpper dem taget lätt själva så ens liv i är i stor fara.
Butiker finner sig i att folk drar in skiten istället för att gå ut och göra lite trottoarrensning själv. I vissa butiker är modd in till halva butiksytan.

Vad är det för handfallna och bekväma folk blev av svenskarna, som hela tiden väntar på att andra ska göra rent runt om sig, att kommunen ska rycka ut och städa upp, när dem skulle kunna göra mycket själva också. Och invandrarna är inte heller sena att ta efter.

Jag gör det varje dag, men får bara konstiga blickar av dem boende, och de har inte ens uppfostran till att hälsa tillbaka när jag hälsar. Och ingen har sagt att vad skönt att du gör det.  Som tack kommer jag säkert få höjd hyra.

Undrar vad som kommer att hända med landet om något större katastrof inträffar.  Förlamning… väntan på någon annan gör något,,, det är kommunen som ska… det är inte mitt bord… och förvirring. För man har fått det inpräntat att det är inte vårat jobb att göra lite snyggare runt om. Men klaga…det kan man…

bra att kunna simma...

och var ska man gå här?

istapparna bildar gardin

3 tankar om “gör nåt…

  1. Visst är det trist med modd…. men hur ska vi annars bli av med snön…. Köra bort den så klart, men det går ju inte med ALL snö kära du 🙂
    Håller med dej om mentaliteten, gör ingen annan nåt, så varför ska jag ??
    Jag struntar också i den mentaliteten – precis som du, jag skottar och sopar i allafall… med skillnad att mina grannar stannar och ger mej beröm för att jag ör så duktig… en liten klapp på huvudet känns det som, men hellre det än ingen som hälsar…
    önskar dej en skön fredagskväll…. gå inte ut 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.