den elektroniska receptet suger…


Undrar när jag vänjer mig vid den nya elektriska receptet istället för dem gula receptlapparna man fick förut? eller är det bara jag som har problem med det?

Visst är det bra att kunna hämta ut i vilket apotek som helst som man råkar gå förbi.  eller kan man det, nu när monopolet har släppts eller måste man hålla sig inom den rätta kedjan? Jag vet i alla fall att dem kan bara kolla om viss medicin finns inne endast i det egna butiker.  Om jag nu väljer Kronans Droghandel som en av dem nya heter, måste jag alltid hämta där? Blir man låst? eller är man blåst med den nya systemet med avreglering och allt.

Men det jag inte gillar att jag har tappat kontrollen över mediciner som ska hämtas ut, och framförallt vet jag inte hur många gånger jag har kvar.

Visst kan jag få ett utskrift vad som finns kvar, men jag blir lätt vårdslös med papper som inte längre har nåt värde.  Så jag hittar aldrig var jag har lagt den vita A4 lappen.

Den GULA recepten som var bara av hälften alltså A5 var mycket lättare att hålla reda på. Utan den kunde man inte hämta ut. Så man var mer noggrann med den. Kanske behöver jag en längre infasning i det papperslösa samhället, där man å ena sidan vill klara av allting utan att slösa med pappret, men å andra sidan får man mängder av papper för att kunna hålla reda på det papperslösa infernot.

Tipsa mig om en hållbar lösning, om någon har det.tack!

Annons

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.