nu vet jag varför försäkringskassan fungerar så dåligt…


Jag är inte ofta sjuk. en egenföretagare har inte tid med det helt enkelt. Men för några veckor sen var jag dock sjuk och gjorde en anmälan. Efter en vecka var jag tillbaka på jobbet. Behövde aldrig besöka läkare heller. Nu fick jag ett brev från försäkringskassan, och istället för ett utdrag av utbetalningen av min sjukpeng, fick jag ett brev där dem undrar över följande:

Har du arbetat efter senaste sjukfallet som avslutades 8 november 2008?

Sjukkassan verkar tro att jag har varit sjuk sen den 8 -e  november 2008 ( då en influensa (inte svin) har däckat mig), men efter en vecka var jag tillbaka till jobbet igen.

Om dem nu trodde att jag var sjuk, varför har ingen kontaktat mig, och varför fick jag inte heller sjukpenning? Hon menar att jag kanske bara var hemma och inte villa ha sjukpenning.  Men nu minsann vill dem kontakta mig, vill kontakta min arbetsgivare – som är jag själv, och det också framgår från mina papper, samt min läkare ( som förstås inte finns då jag aldrig sökte läkarhjälp)

Klart att sjukkassan inte hinner med verkliga ärenden när dem skapar luftärenden och extra jobb. Undrar hur många ”låtsassjuka” ärenden dem har.

Men det är möjligt också att jag fick ett standard brev. Jag är som sagt sällan sjuk så jag vet inte. Kanske alla får samma, vilket säkerligen gör folk irriterade och slänger sig på telefon för att reda ut oredan.   Därmed kan försäkringskassan vissa upp att dem är minsann välsysselsatta, mer folk kan behövas osv.  När i verkligheten är bättre organisation som krävs och kanske mindre mygel.

5 tankar om “nu vet jag varför försäkringskassan fungerar så dåligt…

  • Jag är inte heller där och drar fördelar av dem. Men man undrar ju vad är det som försiggår där.
   Jag skulle nog städa upp där ganska snabbt.
   Men det skulle ju förstås inte gillas. I Sverige ska allting göras med så himla stor försiktighet. Och framför allt skulle facket flåsa en i nacken, så att man inte råkar avskeda dem odugliga. Arbetsgivarnas händer är bundna till knäna. Så att man man knappt stega framåt.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.