bildförsäljning…


Det har blivit mycket bilder på min hårddisk. Nästan 20 000 på ett par år. En del har jag sålt här på jobbet. Men dem flesta ligger ju bara där. Så nu har jag bestämt att försöka sälja på en webbplats som royalty free bild. ‘

Konkurrensen är förstås stenhård. 15 tusen medlemmar. Och super fina bilder. Och inte många som säljer heller har jag sett. Så mina förhoppningar är minst sagt inte särskilt höga särskilt med den otur som jag ständigt är förföljd av . Men skammen som ger sig och något bättre odds än dem ligger bara kvar på min hårddisk.  eller?

Webbplatsen heter Mostphotos. Den är svenskägt, men dessvärre är allting på engelska på den. Vilket är trist (om man är dåligt på engelska som jag är så tror inte att jag lägger in något presentation om mig där) Jag tycker man kunde välja vilket språk som passar sig bäst. Det kan man på många andra siter.

en titt på mostphoto

Jag har tom fick redan 1 besökare. det är ju nåt. Men definitivt inget omdöme, varken ris eller ros.  Det var kanske för mycket att förvänta sig.  Besök mig du med.

Det tar ju tid också att välja ut vilka bilder som ska med. Bearbeta dem. Bilderna ska en viss storlek. Under den kommer inte bilden med.  Så fem blev ratade. beskar dem för mycket. Undrar vad man kan göra med bilder som är mindre en dem giganter som krävs idag?

Antagligen blir det ingen vinst, men det kostar ju inte heller förutom nedlagt tid. Jag känner ju Folios ägare och från henne vet jag att det är inte den här typer av bilder som är efterfrågade.

Jag är mer en estet, som gillar det som är vackert. Ser bild som konst. Fotografi tilltalar mig mer än målade tavlor t.ex. Jag gillar dokumentfotografi också.  Men det är ju konst det med. Jag gillar stillhet i bilderna. Så det blir inte så många som jag avporträtterar heller..

Framtiden får utvisa om jag säljer nåt. 25 euro cirka 250 kr per bild minus omkostnader antar jag. Ganska bra betalt. Och kan sälja flera gånger om.

6 tankar om “bildförsäljning…

  • på den här sidan får man 24 euro. Och en bild kan säljas flera gånger.
   Sen kan man sälja all exklusive men då säljer man bara en gång och då kan man sälja dyrare.

   Gilla

 1. Absolut rätt!
  Vet några tyska vänner som gör det också. Då och då säljer dem, som de inte trodde först.

  Jag håller tummarna för minst! en ny kamera i säljvinst 😛 Visst hade det varit roligt. Sedan kan du ta ännu bättre bilder 😀

  Gilla

 2. Man kan ju alltid försöka. Ligger bilderna bara i kameran eller i datorn kan man ju inte sälja något i alla fall. Men det finns ju flera sajter där man kan sälja singa bilder. En uppsjö. Kollade det för några år sen men har inte haft tid att ladda upp.

  Gilla

  • Ju jag vet att det finns flera sajter.
   Och det tar sin tid att ladda upp bilderna. Och veta var bilderna är. Tar nästan en hel arbetstid om man skulle lägga ut på olika sajter.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.