bög eller flata? vad spelar det för roll?…


Vissa  har kommit långt i det mentala utvecklingen, medan andra lever kvar i stenåldern om ens det.  Livet måste te sig nämligen tomt för människor som bara hatar. Som hatar homosexuella för att dem är just homosexuella.

Vad spelar det för roll?

Att just den lilla delen i deras sängkammare väcker så stort avsky att man kan mörda som markering. Vad är det som retar upp? Jag kan bara inte räkna ut det.

Det ä ju inte smittsamt. Att vistas i samma rum gör ingen till homosexuell. Eller är dessa hatare är smyghomosexuella och överreagerar sig för att dölja det?

Vissa undersökningar tyder på det.
Och varför analsex är så vanligt förekommande i heterokretsar?

Personligen kan jag inte bry mig om mindre. Människa som människa.

Annons

20 tankar om “bög eller flata? vad spelar det för roll?…

 1. Otroligt vad religion och typ av sängpartner kan engagera, jag tycker det är fantstiskt…. ja att ni tycker till så intensivt alltså:-)

  kul och faschinerande…..

  kram till alla denna söndagskväll – alla hjärtans dag.

  Gilla

 2. Tycker det är synd om tonårsflickor dock som tror att det här med anal-sex är något man måste syssla med bara för att killen sett på porrfilm. Jag tycker det är äckligt och onaturligt.

  Gilla

  • Dagens ungdom lever under väldigt stark press och kommer i kontakt med allsköns perversiteter via främst internet. Det finns så mycket smuts där att jag, som ju närvar mig 60-år, inte har känt till eller kunnat föreställa mig ens hälften. Och ändå deltog jag i den sk ”sexuella revolutionen” på 60-talet (tyvärr, önskar det fanns starkare spärrar då). Flickor är förstås extra utsatta men även pojkar har det svårt. Man undrar hur dessa unga människor kommer att utvecklas och hur de blir som vuxna. Behöver jag säga att legaliseringen av homosex och andra abnorma beteenden är en naturlig del av denna utveckling?

   Gilla

 3. Jag håller helt med dig Antonia.´

  En del människor fungerar så, de har alltid funnits.
  Det ska finnas en ”annan” grupp. Kan var hudfärg, kan var den sexuella läggningen, religionen, yrkesgrupp, rik eller fattig, listan kan göras så lång som helst.
  Sjuk och arbetande är ett hett tema just nu, eller hur?

  Dessa människor känner sig ”bättre” om de kan titta ner på andra. Om man kan trampa på andra lyfter man upp sig själv. Det är vitsen i det hela och de känner sig så otroligt kloka fast de har aldrig varit i samma situation.
  De antar, de tror, de har en teori…… men de vet ”nothing”.

  Hade skrivit en lång kommentar men har valt att ta bort den igen. Det blev en kommentar till Penumbra istället 😉

  Har ett stort intresse för religion och tror på allt möjligt men inte på gud.
  Gud bevare mig 😛

  Gilla

  • Ja, precis. kommer aldrig förstå varför folk är så upprörda och fördömande. Människa som människa. religion bara rör till allt och alla verkar ju ha ett eget sätt att tolka det.

   Gilla

  • Du tror ”på allt möjligt” utom Gud. Vad är detta ”allt möjligt”? Har du hjälp av det i ditt liv? Ger det dig ett hopp inför döden? Får du visdom om rätt och fel, ont och gott (i det långa perspektivet)? Vad baserar du det på, i så fall? Om Bibeln bara är påhitt, fantasier och ökensagor (som många ateister uttrycker sig), hur kan då det du tror på vara riktiga sanningar? Jag antar att du tror på övernaturliga och paranormala fenomen. Men var är de faktiska bevisen att dessa verkligen existerar, som överrider Bibelns och kristendomens berättelser och föreställningar?

   För övrigt förstår jag inte vad du menar med ”Dessa människor känner sig ”bättre” om de kan titta ner på andra”. Om du inkluderar de kristna i den gruppen har du helt fel. Det finns inga som föraktas så intensivt, och fullt lagligt, som de kristna i dagens Sverige.

   Men jag tänker inte tiga still längre och allra minst ”vända andra kinden till”. Den tiden är förbi. Jag håller på en tradition som har byggt upp Europa från ett ganska så primitiv nivå, befolkat med vildar och analfabeter, till vad det är idag. Jag har all rätt att hävda det och försvara det som står för moral, stabillitet, högre värden, förtröstan och hopp. Vad har tron på häxor, kristaller, tingeltangel eller vad det nu kan vara givit oss, istället? För att inte tala om tron på dagens religioner – feminism, socialism och vänsterliberalism…

   Gilla

   • Egentligen krävs det en halv roman för att svara på dina frågor men ska försöka ändå.

    Nej, jag tror inte ett dugg på övernaturliga och paranormala fenomen men jag är fascinerad av kortspelet tarot och dess uppbyggnad. Jag har sysselsatt mig med det temat i många, många år. Men det är ett annat tema som kräver en roman till.

    För mig har plantor, djur och människor samma rätt att vistas här på jorden och vi har samma ursprung. Det är naturen som har skapat alla levande varelser och alla växter.
    Vi säger att jag tror på naturens kraft.

    Frågan om jag har hjälp av det i mitt liv förstår jag inte. Vilken typ av hjälp tänker du på?

    Ett hopp inför döden? Den frågan förstår jag inte heller.
    Jag känner döden väldigt väl, har hållit många döendes händer, var med när de tog sitt sista andetag. Döden är i många fall en vän och i mina ögon inget skrämmande överhuvud taget.

    Visdom om rätt eller fel, ont och gott är något vi får med oss genom uppfostran och kulturen vi föddes i. Mina föräldrar var inga troende människor heller.

    Jag behöver inga sanningar. Jag kunde ställa frågan tvärtom. Varför behöver du ett hopp inför döden? Varför behöver du en sanning om gud?

    Jag accepterar din tro. Om du behöver det är det rätt för dig. Jag accepterar vilken religion som helst så länge tron inte skada andra människor. Kristendomen har, i guds namn, gjort fruktansvärda saker mot människor.
    Därmed inte sagt att andra tron är bättre i det avseendet.

    Hur kan du frågar efter ”bevis” när du inte själv kan bevisa nånting?

    När jag skrev att det finns människor som lyfter upp sig själv genom att titta ner på andra människor hade jag inte en tanke på religion. Det har inget med religion att göra. Det är en av människans mindre positiva egenskaper som finns överallt och har ingenting med religion att göra. Det börjar redan i skolan och fortsätter genom livets alla stationer.

    Varför är analfabeter och ”vildar” (vad det nu kan vara, icke troende?) mindre värda än du? Varför är din moral den rätta? Varför ger din tro ”högre värden”?
    Förtröstan och hopp om vad?
    Du ser, jag kan ställa precis samma frågor till dig. Svaren behöver jag inte 😉

    Vi kan fortsätta med den här diskussionen i flera dagar till men vi ska inte tråka ut besökarna av bloggen.
    Jag delar inte din åsikt och tron alls men jag respekterar dig som människa och jag respekterar din tro, så länge du inte försöker frälsa mig 😉
    Jag har levt ett nästan lika långt liv som du och visdom är summan av erfarenheter. Visdom kommer varken från bibeln, koranen eller andra ”föreskrifter”.

    Gilla

   • Frälsa dig? Jag kan inte bry mig mindre.

    Du skrev att du trodde på allt möjligt och jag bara frågade vad detta ”allt möjligt” var och på vilket sätt det var överlägset den kristna tron. Det visade sig att du inte tror på någonting. Kortspel är ingen tro och absolut ingenting för själen.

    Hur ska vi fortsätta diskussionen i flera dagar när du inte har någonting intressant att säga i ämnet – varken i fråga om homosexualitet eller religion.

    P.S Första gången hamnade inlägget fel. Sorry!

    Gilla

   • Det var det jag menade Penumbra.
    Jag ”tor-på-allt-möjligt” är ett talessätt som betyder att jag inte tror på en högre makt som gud ska vara.

    Jag gillar inte om man förvrider det jag skrev.
    Jag har aldrig påstått att jag har en tro och ännu mindre att ”något” är överlägsen den kristna tron.
    Jag har aldrig påstått att kortspel är en tro.
    Däremot vet jag att ingen tro är överlägsen en annan tro.

    Hur givande uppbyggnaden av tarot är för själen eller intellektet kan du inte uttala dig om. Du känner inte till de korten antar jag och ännu mindre dess uppbyggnad och tanken bakom den.

    En av mina söner är homosexuell, du kan räkna ut vad jag tänker om homosexuella. Är det tillräckligt intressant?

    Det som jag tycker är värst med den kristna tron är människosynen. Indelning av primitiva, analfabeter, vildar, homosexuella som inte passar i en kristen tro är nånting som jag inte har någon förståelse för.

    Hur var det med: Älskar din nästa som dig själv?
    Det var det mina föräldrar lärde mig och som jag lärde mina barn. Utan tro, utan bibel och jag säger det igen:

    Jag accepterar dig som människa och jag accepterar det du tror på men jag acceptera under inga omständigheter att någon människa nedvärderas.

    Ha en trevlig dag!

    Gilla

 4. Jag bryr mig faktiskt inte heller om vad folk gör i sängen ärligt talat. Det finns saker som homosexuella gör som stör mig men vad de gör i sängen är inte en av dessa saker. Jag vill inte ens veta vad folk gör i sina privata liv, det angår inte mig.

  Du skrev också på en kommentar här uppe om Gud och religion och jag fick lite tankar… Jag ser nämligen religion, Bibeln och Gud som helt olika saker men det verkar finnas många som ser dem som mer eller mindre samma sak. För många år sedan blev jag ateist för att jag inte höll med det prästerna i min religion sa. Det tog mig många år att inse att Gud fanns i mitt liv oavsett och det spelade ingen roll vad prästerna sa och tyckte, för de äger inte Gud och de bestämmer definitivt inte över min tro och övertygelse. Jag kan vara emot olika saker inom religionen samtidigt som jag tror på Gud men det tog mig tid att inse det att jag inte behöver hålla med en massa saker bara för att jag tror på Gud…

  Jag säger inte detta för att övertala dig eller något hoppas jag du förstår jag bara kom att tänka på det när jag läste din kommentar.

  Men tillbaka till ditt inlägg, jag tror att ett problem med homosexuella är att de som synns mest är de som klär sig och beter sig extremt eller på ett visst sätt som någon har bestämt att det ska vara ”gay”. Men de homosexuella som vill bara ha ett vanligt lungt liv syns inte lika mycket och kan ibland bli diskriminerade även i homosexuella kretsar. Resultatet blir att det är väldigt lätt att få en massa fördomar om man tror att de som syns mest är normen.

  Ett annat problem. i alla fall för mig. är att det är som ett helt eget samhälle som känns så främmande för mig och där jag inte tror jag skulle vara välkommen. Det som är främmande kan skrämma men att börja hata en hel grupp människor det är en lång väg dit tycker jag. Man behöver inte hata bara för att man har fördomar. Jag vet inte vad som gör att vissa börjar hata och ibland känns det som att fördomar tolkas direkt som hat då är det lätt att tro att alla hatar mer eller mindre.

  Jag brukar tänka att jag lever mitt liv och stör inte andra och uppskattar när andra gör detsamma. Det är en sorts respekt tycker jag. Man behöver inte förstå varandra till 100% men man kan ändå respektera varandra. Så resonerar jag i alla fall…

  Gilla

  • Bibeln är det enda vi har som beskriver vem Gud är, vad Han vill med oss, vad Han har för planer för oss. Jag erkänner själv att jag inte tycker om allt jag finner i Den men Bibeln är inte populärlitteratur eller en filosofi som är tillrättalagd för att vinna så många anhängare som möjligt. Den bara är.

   Gud behöver inte vår kärlek utan t o m kräver vår fruktan. Det beror på att livets verklighet är hård och vi måste fostras i samma anda för att bli riktiga människor – inte några bortskämda lidelsefulla pajasar som försöker göra det till en enda lång fest. Jag önskar att det var på något annat sätt. Jag förstår också att det är svårsmält för den moderna människan. Men det är som det är.

   Jag håller med om att man inte borde lägga sig i vad individen har för sig under lakanen. Problemet uppstår då det påverkar samhället som man lever i. Då blir det hela samhällets angelägenhet och kan inte längre negligeras. Så länge de homosexuella höll sig till sina smala kretsar, var anonyma och inte gjorde så mycket väsen av sig, såg jag inte några problem. Men nu är de på krigsstigen och ska etablera sig som en fullt synlig grupp i samhället och därmed börja påverka samhället. Bra exempel är att de lyckades tvinga Svenska kyrkan till att acceptera homovigslar.

   Gilla

   • Bibeln kanske ger olika beskrivningar av Gud men jag tror att Gud är större än Bibeln eller rättare sagt det som är kvar av den. Det var så jag menade. Den är självklart inte populärlitteratur och det är inte meningen den ska skapa anhängare (även om den verkar lyckas i många fall) men den ska inte heller vara i vägen för att människor ska få ha en tro. Det är klart den är svårsmält när det står om incest till exempel, vad ska man smälta där? Man ska inte behöva hålla med precis allt som står där för att kunna tro. Jag tycker inte heller man ska frukta Gud, livet är tillräckligt hårt som det är för att vi ska ha en ytteligare grej att vara rädda för.
    Jag tror helt enkelt att Gud är större än allt vi har här nere. Större än allt som finns. Och att ingen äger Gud. Det är min tro, andra får tro vad de vill eller inte tro om de inte vill det angår inte heller mig.

    Sen är jag tveksam om att alla homosexuella är på krigsstigen utan jag misstänker att det är bara en liten grupp som tjatar. Jag tror att de flesta egentligen vill har ett lungt liv. Jag ser inte det som att de lyckades ”tvinga” Svenska kyrkan till någonting, Svenska Kyrkan hade kunnat fortsätta säga nej lungt och bestämt men de valde att inte göra det. Visst fick de påtryckningar men det är inget ovanligt för kristna egentligen att få påtryckningar från olika håll men man behöver inte ge efter för dessa eller hur?

    Men självklart ska man bryr sig om hur samhället påverkas det kan jag hålla med om. Frågan är bara vem som ska bestämma vad som är rätt och fel. Just nu är det kaos som råder, det är olika grupper och alla tycker helt olika och att just de har rätt (så klart). Under tiden mår unga hur dåligt som helst men de får ingen hjälp med det. Det är lite konstiga prioriteringar i samhället. Det är het debatt om allt möjligt men många akut viktiga saker är det knäpptyst om.

    Gilla

    • Det är ju säkert skönt om man har en tro. Det har inte jag. Jag styrs av det jag känner är rätt eller fel. Att hälla parfym på en människa sen tända på är fel oavsett vad man har för läggning. Än människa är en människa. Ingen ska sätta sig över en.

     Gilla

   • Frälsa dig? Jag kan inte bry mig mindre.

    Du skrev att du trodde på allt möjligt och jag bara frågade vad detta ”allt möjligt” var och på vilket sätt det var överlägset den kristna tron. Det visade sig att du inte tror på någonting. Kortspel är ingen tro och absolut ingenting för själen.

    Hur ska vi fortsätta diskussionen i flera dagar när du inte har någonting intressant att säga i ämnet – varken i fråga om homosexualitet eller religion?

    Gilla

 5. Så enkelt är det inte. Och det är fel att använda ord som ”hat” eller ”fob” mot alla som inte håller med om den moderna uppfattningen.

  1. Det är inte så att folk födds antingen hetero eller homo, och är förutbestämda direkt efter sitt första andetag, med färdigutvecklade personligheter. Vissa, väldigt få, upptäcker det redan i unga år men de flesta lockas till det under inflyttande av andra homosexuella. Unga människor är karaktärssvaga, nyfikna, har svaga identiteter och är påverkbara. Om detta sägs inget, eftersom resonemanget inte är politiskt korrekt.

  2. Homorelationer framställs som varaktiga, men i själva verket är homosexuella betydligt promiskuösare än heterosexuella, även i fasta relationer. Detta är orsaken till att HIV fortfarande sprids mest mellan homosexuella män.

  3. Homosexualitet är ett abnormt beteende men vetenskapen tycks ha givit upp och istället för att ta fram behandlingsmetoder och hjälpa människor till ett normalt familjeliv så har myndigheterna valt att normalisera såväl homosexualitet som transvestism och transsexualitet (som helt klart är en personlighetsstörning). Givetvis bedrivs viss forskning som stärker den utstakade linjen och annan trycks ner genom att helt enkelt inte få några anslag. Detta tror jag kommer att öka andelen HBT-människor i samhället. Jag tror inte att det är positivt i längden.

  4. Jag rör mig i männens värld, för det mesta, och kan säga att den allmänna attityden i de kretsarna är, att det är bäst för homosexuella att inte göra någon större väsen av det. Hur man än vrider och vänder på saken så kommer dessa att frysas ut, även om det inte kommer att ske öppet, pga av att det är dåligt hyfs. Det blir en klen tröst för dem. Detta är en verklighet inom de flesta manliga nätverk och sammanslutningar, även om en del gärna visar en tolerant sida utåt. Myndigheterna hoppas på att ungdomen kommer att ändra attityd och jobbar hårt i att indoktrinera den, men jag är säker på att det kommer att misslyckas. Män är män och det räcker med att föreställa sig hur den homosexuella handlingen mellan män sker för att känna avsky. Så är det bara.

  5. För de som fortfarande tror på Gud är det kristallklart var Bibeln står i den frågan och hur Bibel och kristna traditionen ser på äktenskap och sexrelationer. Reglerna om könsumgänge finns att läsa i Mos 3:18 och där likställs homosex med incest och tidelag. Svenska kyrkan har svikit Gud och Bibel, men vad annat kan man vänta sig av en kyrka på väg mot sin undergång. Vårt samhälle är däremot starkt förankrat i den kristna kulturen och den sekularisering som har genomförts har skapat vilsna och olyckliga människor, beroende av antidepressiva medel, långtidssjukskrivningar, droger och alkohol. Det är bedrövligt att se, även om det fortfarande är under kontroll.

  Jag är övertygad om att västvärlden är under starkt inflyttande av en i grunden vänsterliberal eller socialistisk kulturelit som omedvetet håller på att omforma samhället i enlighet med sina ideologier om frihet, individualism, tolerans, mångfald, etc. Allt det där låter jättebra men i praktiken bryter det ner samhällsskelettet – orsakar en slags moralisk osteoporos – där främsta orsaken är det moraliska förfallet och den ständiga jakten på extas. Och för att detta ska bli möjligt trycks avvikande åsikter ner, med lagens hjälp, med ord som ”hatare” och ”homofober”.

  Referenser till pkt 5:

  http://runeberg.org/bibeln/03_18.html

  http://missionxp.webblogg.se/2009/october/bibel-2000-och-ntv1-beta-textjamforelse-av-m.html

  P.S. Jag lovade kommentera dina inlägg ibland, men jag undrar om jag är rätt peson för den här bloggen….

  Gilla

  • Tack för din långa kommentar. Men du ska inte känna att du måste kommentera för att du lovade.
   Jag skriver om det mesta utan nisch.

   Jag tror inte på gud, har aldrig gjort det. Men har läst bibeln och det har bara förstärkt min negativ inställning till religion. Men jag bara läst gammaltestamentet. Sen fick jag nog.
   Dessutom förekommer i bibeln även incest bland mycket annat konstigt.

   Men hur som helst kan jag inte förstå varför folk engagerar sig så mycket i hur homosexuella lever sitt liv. Det är ju deras sak. JAg tror inte heller att det är bara en modeknyck. Så mycket dem behöver utstå från folk som går in för att hata och förakta homosexuella, så skulle dem flesta avstå.
   Förstår inte heller varför dem skulle vara mer promiskuösa än vanligt heterosexuella par är?
   Jag skulle påstå att heterosexuella är lika promiskuösa, och kan inte hålla sig vid en partner heller.. Stackars barn har numera svårt att hålla reda på ens egna föräldrar med allt plastmamma och plastpappa, och allt vad dem kallas numera.
   Men det är helt okey, för det sker mellan en kvinna och en man.

   Jag kommer aldrig förstå varför vissa är så fixerade vad man har mellan benen?
   Selma Lagerlöf var ju lesbisk också. Vilka har inspirerat henne, i en värld där det var verkligen tabu att bli förälskad i det egna könet?
   Jag håller inte med dig att omgivningen skulle påverka.

   Jag bryr mig lika lite vad dem gör i sängkammaren än vad mina heterosexuella grannar gör i sängkammaren.
   Ingen kan få mig att bli förälskad i en kvinna.
   Jag föredrar män. Så jag pratar inte i egen sak. Men låt dem leva som dem vill.

   Det är sorgligt att i männens värld föraktar man någon för att den är homosexuell. Det säger en hel del om dessa föraktande män. Det visar deras rädsla ganska tydligt, annars skulle dem inte bry sig så mycket.
   Gör dem sämre jobb? är dem sämre idrottare? Skjuter dem sämre i jaktlaget?

   Gilla

   • Det är svårt att läsa Bibeln sådär, upponer. Det tycker jag själv. Den är skriven för antika kulturer av jordbrukare, herdar, krigare, slavar o dyl. Det är svårt för oss att associera rätt. Det är först när man sätter delar av texterna i våra personliga sammanhang som Den blir begriplig.

    Du skriver ”Stackars barn har numera svårt att hålla reda på ens egna föräldrar med allt plastmamma och plastpappa, och allt vad dem kallas numera. Men det är helt okey, för det sker mellan en kvinna och en man”. Ja det är synd om barnen och om den övergivna partnern. Men det är inte okej eftersom det också strider mot budskapet i Bibeln. Om du tittar på den andra referensen som jag gav förstår du varför. Nä vi övergav tro och kristendom övergav vi också dessa principer. Därför är vår skilsmässostatistik skyhög, andelen ensamstående mammor lika så. Det finns mycket elände och ensamhet där ute just pga detta.

    Det är också min poäng – ju mer vi fjärmar oss från våra grundläggande kristna traditioner desto olyckligare blir vi. Och man behöver faktiskt inte ens vara troende för att hålla fast vid en tradition, men vill man veta varför den finns så måste man gå bakåt och se var den har sitt ursprung.

    F ö kan jag säga att homosexualitet i sig inte är en synd, lika lite som depression eller schizofreni eller någon annan störning – det är den homosexuella handlingen som är det.

    Gilla

    • Religion är svår. Varför är den kristna guden är den rätta guden? Indier tex har en helt annan religion och inte är dem sämre för det. De har levt sina liv och tro i 1000-tals år. eller Muslimer. Alla samhälle har skapat en tro för att förklara det man inte kan förklara, samt att ge en riktning hur livet ska levas. Det behöver inte betyda att det finns en allsmäktiga över oss. Den enda allsmäktiga som finns är våra tankar.

     Visst man märker kanske just nu homosexuella mer än förr. Men säkerligen märktes även kvinnorna mer när dem frigjorda sig själva.
     Visst kan jag bli irriterad på hela gruppen i allmänhet då och då och vissa andra i synnerhet, mer för det mesta så bry mig inte. Jag blir ju även irriterad av andra gaphalsar också bland heterosexuella. Men skulle aldrig någonsin falla in mig att frysa ut någon i en grupp bara för att han eller hon är homosexuell.

     Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.