(*-*) i love it…


ironi

Ironi är ju svårt. Det är ju så klart inte svårt att ironisera på andras bekostnad eller ironisera över sig självt. Det gör jag ofta. Ironiserar över mig själv. Men att förstå andras ironi är svårare. Det är nog ganska svårt från face to face, men blir  ännu svårare när man skriver.  För det står ju för läsaren att tolka texten fritt från sin egen sinnesstämning. Och ligger man inte på samma nivå börjar fejden och bråket samt förklaringarna.

Har råkat ut för några gånger när en egentligen helt oskyldig kommentar togs på blodigt allvar, särskilt i bloggvärlden. Och när man är missförstådd går inte reparera skadan. Ursäkter godtas inte, inte heller förklaringar. Har man tolkat budskapet sitter den där för evigt. Utdömningen är för ever.

Därför har ju kommit alla dessa smileys för att underlätta. Men tydligen var ju inte tillräckligt nyanserad ändå. För nu lanseras ytterligare en som kallas för Sarcmark som ska visa tydligt att det man skrev är ironi. Fast jag trodde att den  här  😉 tecknet  visade också ganska tydligt att det man skriver inte är på fullt allvar.

Nåja, utvecklingen går framåt på alla sätt och vis så varför inte ska smileysar utvecklas?
(*-*) I love it  med andra ord. De  japanska tecknen är inte heller så dumma att uttrycka sina känslor med.

Annons

2 tankar om “(*-*) i love it…

  1. Det finns människor som inte har någon humor. Och såna som inte kan läsa mellan raderna. Klart det blir missförstånd. Speciellt i Cyberspace. Tyckte det var värre med det på AB. Det är lite lugnare här.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.