jorden är hotad…


Universum verkar ju vara ändlös. Avstånden är lika så. Utan ände. Man räknar i ljusår. Och det tar tid att komma någon vart. Människan har en inneboende nyfikenhet också  (annars ingen skulle läsa bloggarna heller) . Allt ska undersökas. Man skjuter ut gränserna. Man spekulerar. Man drömmer. Och man målar oftast upp en bild som skulle passa en själv bäst. Även det förfärliga målas upp så att den passar oss. Som om vi skulle kunna handskas med det. Och antagligen så kan dem även  kunna engelska 😉

en stjärna blir till... Bilden är tagen med Hubble-teleskopet

Jorden är klarlagd sen länge. Nu är det förstöringen av jorden som pågår istället. Men sen urminnes tid är vi  även nyfikna på universum också. Finns det liv? Är de lika oss?  Kan vi lämna vår kära jord åt sitt öde när allt är förstörd? Åtskilliga filmer har gjorts i ämnet.

Vissa är så enfaldiga och tror att vi är dem enda i hela universum som har en så kallat intelligent liv. Själv har jag alltid varit övertygad att det måste finnas liv där ute. Hur dem är har jag inte en aning om, men jag är inte alls säker på att dem liknar oss. Som jag har skrivit tidigare är jag inte säker alls att andra s.k. varelser från ett andra planet har det minsta likheter med oss. Dem är kanske inte alls beroende av syre som vi är. Dem kanske klarar temperaturer som vi inte gör.

Och framför allt varför skulle dem vara vänliga? Skulle människan var vänlig sinnade om man stod på en främmande planet inför alltför konstiga varelser? Hur vänliga är vi mot varandra? Hur vänligt gick det till att kolonisera Afrika? Hur vänligt var man mot indianerna i Amerika? Så varför skulle människan helt plötsligt visa upp en vänlig sida om den skulle möta något för henne helt okänd varelse? Hur vänliga är vi mot varandra, där krig härjar i åtskilliga länder än idag, där oftast är girigheten  är grunden till eländet.

Dem flesta verkar idealisera ett eventuellt möte med det okända. Kan lätt hända att när det väl mötet sker önskar vi att vi har aldrig ens tänkt tanken på andra intelligent liv.

Annons

4 tankar om “jorden är hotad…

 1. Nej, vi är nog inte ensamma. Om det finns aliens där ute vill dom nog också ha makt och bestämma. Det verkar som det är kampen och ondskan som styr. Tycker jag inte om. Men om man tittar med krassa ögon på vår värld så är det ju så. Nu säljs ensamma barn på Haiti. Så sorgligt! Hur kan det bara få fortgå? Var kommer alla barbare ifrån?

  Gilla

  • Ja, klart att vi är inte ensamma. Och om världsordningen är det samma som här så kan man utgå ifrån att även där finns det ondska, och även godhet. Den där eviga ying ovh yang. Det kan man nog aldrig komma ifrån.

   Ja, jag läste också om dem barbarerna, jag kan kanske förstå om man stjäl mat för att man är hungrig , för att familjen är hungrig. Men det kan man läsa i tidningarna om organiserade stölder och ligor. Och att stjäla småbarn som om dem var saker.
   Men vad kan man förvänta sig i ett samhälle där dem egna politiker var ju tjuvar och korrupta.
   När landet är uppbyggd igen får vissa väldigt fyllda bankkonto medan resten hamnar igen i samma fattigdom dem engång levde. Så nog är några på farten för att undvika fattigdomen igen.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.