vems behov är viktigast? mitt eller grannens?…


Ja, den frågan kommer ju alltid upp förr eller senare.

Var bara tvungen att prata med grannen.  De har nu 2 barn. Och en av barnen verkar vara stationerad i vardagsrummet. Deras vardagsrum ligger vägg i vägg förstås med mitt sovrum.  Och deras unge väcker mig varje morgon med sin skrik alternativt slår hon på sin säng men något hårt så klart. Gosedjuret passar inte i såna tillfälle.

Enligt grannen har ungen ett eget rum. Hmmm…. Så då måste vara en spöke  som väcker mig på nätterna med sin gråt. Det kan inte va nåt annat. Han menade att barnet  bara är där när hon är vaken.

Jag gjorde min bästa att vara trevlig, då jag vet att kanske är inte så lätt för dem heller.  Problemet ligger mer i att det är så jävla inne att varken ha mattor, gardiner eller inte ens dekoration i form av bilder på väggarna, så det hela blir till en vänthall som ekar.

Hans slutkläm blev följande:

– du får ha helt enkelt tänka på att dem är småbarn och ha lite mer överseende.
– visst kan jag tänka på det. Men vem tänker på mig och mina behov. Jag stör ju inte er.

Så vad har jag för val? Öronproppar på morgonen har gjort att jag försover mig.  Så det är ingen bra lösning. Eller så får jag finna mig att bli väckt 2 timmar för tidigt, vilket gör mig tjurigt, och inte sällan resulterar hennes skrik även huvudvärk.

Just nu börjar  begäret växa inom mig efter en trumsätt.

Annons

5 tankar om “vems behov är viktigast? mitt eller grannens?…

 1. Nog onskar man att man kunde stalla klockan ytterligare ett par timmar innan och borja vasnas, for foraldrarna borde val vakna om ungen vaknar ??
  Naturligtvis ingen losning, men det kanske skulle kunna hjalpa foraldrarna att FATTA ??
  Trist nar man gor sitt basta for att behalla nagorlunda god grannsamja i huset…
  Ring pa igen och fraga vad dom foreslar for losning – eftersom det ar DU som blir stord, det ar ju inte du som stor dom…
  En stor och tjock GOBELANG pa vaggen mot din lagenhet skulle ju kunna dampa.
  En pa deras sida och en pa din sida. Du far helt enkelt tapetsera den vaggen med en heltackningsmatta. Kreativ losning, eller hur 🙂

  Bortsett fran detta problem som jag inte avundas dej sa laste jag just om din paprikafasination – om man kan kalla det sa.
  Intressant med medicinpriset tycker jag… ska lasa den lanken lite senare
  FAST egentligen sa letade jag efter webkameran pa din sida, ska leta nu….

  ha en bra dag….
  fran 40gradig varme 🙂
  (snart minus10)

  Gilla

  • Mina grannar kan dra åt pepparn, som sagt använder dem varken matta eller gardiner, inte skulle dem lägga upp nåt på väggen så att den isolerar. Och varför inte ha ungen i samma rum som själva sover i. Då skulle dem höra själva, men det stör dem väl lika mycket som den stör mig.

   Leta inte efter nåt webbkamera på min sida för jag har inga.

   Gilla

 2. Jäkla trist sånt där, vi har valt att inte ta in några barnfamiljer alls i vårt lilla hyreshus och det ångrar vi inte.

  Märkligt att man ska behöva bli påtvingad en massa oväsen som man inte mår bra av. En del barnfamiljer tror att dom kan bete sig hur som helst bara för att det är just barn…

  Trist vad gör man ?

  Gilla

 3. Erbjud grannen att vaddera just väggen mot dig, eller skaffa öronproppar och en personlig väckare.. en person som bara kommer in och skakar om dig tills du vaknar.. 🙂

  Tycker annars det verkar märkligt att föräldrarna bara resonerar att det är nåt du bara ska vänja dig vid. Du har inte skaffat barn?? Deras barn, deras problem.

  Gilla

 4. Stackars dig! Moderna människor har ju heller inga tider åt sina barn. Dom får uppe tills föräldrarna går och lägger sig. Det är för sorgligt! Barn som vill ha gränser satta. Som inte vill bestämma. Som inte vill bli utslängda åt sig själva i universum. Men så blir det med mesiga föräldrar.
  Enda hoppet är väl att ungen växer upp och blir tystare. Annars får du flytta.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.