mer funderingar runt vänster/höger…


Lite mer funderingar runt vänster/högerhands användande.  Jag är högerhänt.  För det mesta. Men vänsterhanden känns inte heller helt främmande.
Sitter jag vid dator använder jag enbart vänsterhanden för musen. Men jag blir inte heller handfallen om jag blir tvungen att använda högerhanden när jag sitter någon annans dator. Skjuter jag gevär använder jag återigen vänster axeln och vänster hand som understöd.
Och det finns det andra saker som görs med vänsterhand.
Men skriva gör jag med höger. Även om jag brukar skriva med vänster när jag är uttråkad på möten eller liknande. Bra att träna. Man vet ju aldrig…

Så jag är högerhänt  för att det känns mest praktiskt. Flyter liksom bättre.

Vilket gör att jag har funderat över varför araber inte är mer vänsterhänta.  Deras skrift löper ju från höger till vänster. Så i mina tankar låter mer praktiskt att föra pennan med vänsterhand. Man skymmer inte, och man smetar heller inte ut texten. Inte för att dem gör det, men handhållningen blir säkerligen annorlunda.

Ett egenskap till. Jag blir alltid förvirrad när jag ska äta med kniv och gaffel. Trots att man bara behöver lyfta den från bordet, där dom ligger vackert placerade, men det känns alltid fel. Det känns som om någon har placerat dem fel. Jag svischar snabbt   kniven till vänster hand och gaffeln till höger. Men då känns det fel igen förstås, varpå byter jag tillbaka. Ganska knäpp egentligen.

Annons

7 tankar om “mer funderingar runt vänster/höger…

  1. Jo, jag övade just. Jag skulle kunna använda musen med vänster hand och skriva med höger samtidigt. Tror jag ska börja med det. Mycket praktiskt egentligen. Speciellt om det är lite trångt där man sitter.

    Gilla

  2. Hur vet du att araber inte är mer vänsterhänta? Vänsterhänta människor här har ett handikapp. Men som tur har det kommit redskap för vänsterhänta som t ex saxar.

    Jag använde vänster hand som barn. Men inte sen jag började skolan. Hur i all fridens dagar kan du använda vänster hand till musen? Det skulle inte jag kunna. Gud så bakvänt.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.