höger eller vänster…


Jag har en egenskap som jag tror inte är ensam om.  Jag blandar ihop höger och vänster. Det är ju inte så att jag inte vet att min vänster hand är på min vänstra sida eller att jag tittar på min höger hand och börjar undra.

Nej. Men ändå är det problem. I det dagliga livet. Nyligen var jag hos läkare efter min yrselanfall, då en nära vän tyckte att det vore kanske inte så dumt att kolla läget. Jag fick en mörk skidglasögon på och läkaren sa titta åt vänster, vilket resulterade att omedelbart vände blicken åt höger.

Läkaren skrattade och sa att det är bara tjejer som gör så.

Med andra ord killar gör som dem blir tillsagda att göra medan tjejer är mer rebelliska.  Nåja, skämt å sido, det är fler än jag som har detta problem.

Jag minns när jag lärde mig köra bil. Det var alltid problem när kör lärare sa att jag skulle svänga till vänster. Till slut bad jag honom att peka vilket håll jag ska, för det är ju endå inte så ofta någon sitter bredvid och säger vilket håll man ska, utan det vet man själv för det mesta. Eller?  I och för sig idag dirigeras dem godtrogna av gps-röst och inte sällan händer det att dem åker vilse. Antingen för att dem inte heller kopplar snabbt när man hör vänster- höger, eller för att instruktioner ibland stämmer inte helt och hållet.

Jag minns också mina duster med människor som frågar mig efter vägen ( vilket händer faktiskt oftare än ofta – känns som om jag har info intatuerad i pannan) Så här kan det låta:

jag: du går till vänster vid korsningen.
han: till höger?
jag (lätt irriterad): nej, till vänster.
han( lite förvirrad): men du pekar åt höger
Jag (något skamset): Visst, till höger

Och det har hänt alltför många gånger för att det ska bara vara en slump.
Förstås undrar jag vad är det som gör glappet mellan tanke och handling? Kan det kallas för en sort handikapp? Nej, det tror jag inte, för jag kommer alltid i kapp så småningom. Intressant också att jag har för övrigt väldigt bra lokalsinne. Har lätt att orientera mig, om jag får göra den själv utan någon annans inblandning.

3 tankar om “höger eller vänster…

 1. Sitter och skrattar för mig själv… jag har alltid varit förvirrad om höger och vänster, men sedan jag i tanken la till ”Goddag handen” som högerhand så har jag mindre problem när jag ska prata om höger eller vänster. Då blir det så lätt för man hälsar med högerhanden och det sitter ju i ryggraden eller hur? Pröva får du se …

  Kram på dig

  Gilla

 2. Kanske det kallas något? Jag har inte problem med höger och vänster men jag samlar på såna fall. Att flickor gör så mer än killar. Kan du få fram om det kallas något. Läkaren kanske vet.
  Hoppas din yrsel är bättre. Kanske du behöver vila upp dig. Vad tror du?

  Gilla

  • Nej läkaren visste inte det, han bara konstaterade att det är tjejproblem.
   Yrseln är bättre, men jag får snabba mikroyrsell, men har en känsla av att jag blir bättre och bättre.
   Och vila fick jag nu en hel del.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.