hur mycket lycka finns i pengar?…


Att vinna 192 miljoner, hur mycket lycka är det?  Själv spelar väldigt lite, köper väl nåt triss någon gång per år, jag är den typen som bidrar till andras vinster.  På grund av mig( och likasinnade)   kan andra vinna.

Och säkert är det jätteskönt att vinna en slant om man står på ruiners brant.  Men folk som inte är vana att handskas med mycket pengar har nog ganska svårt att sätta den i perspektiv och få ett normalt liv.  Det mesta spenderas obetänksamt. För nu ska man leva livet a la dolce vita. Och leva som om morgondagen aldrig kommer.

Sällan fungerar.

Jag vet inte vad jag skulle göra om jag vann, men jag tror inte heller att jag ligger i riskgruppen.  Jag är en nitlottare.

Men om jag nu vann skulle nog lägga pengarna på mitt företag och på min hobby.  Men sen beror på också hur mycket man vinner.  Men att ge bort pengarna till barnet, tror jag inte något bra ide. Man gör bara en otjänst genom det. Det är jag helt säker på.

Det låter märkligt och trodde inte heller att jag skulle säga det men man uppskattar de pengar bäst som man har tjänat ihop själv.  Pengar man har vunnit eller ärvt värderar man  inte. Det bara slösas bort.

Och jag har märkt en sak till.  Oavsett vad jag köper så förlorar den sitt skimmer och betydelse så fort jag har den i min ego. Glädjen varar inte särskilt länge. Kanske samma dag. Sen ska man ha något annat.   Det är nästan skönast just tiden medan man längtar och gör upp planer.

Annons

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.