hur kunde han?…


Ett plan var nära att sprängas av en nigerian som påstår att han fick uppdraget av al-Qaida. Hans namn är med dessutom på myndigheternas listor över personer med misstänkta kopplingar.

Men om hans namn nu är med på listor varför kollas han inte noggrannare när han flyger? Överhuvudtaget hur kunde han ta med sig sin avancerade ” fyrverkeri ” på planet?, när man inte kan ta med sig ens rengöringsmjölk och ansiktsvatten utan att det blir en uppsträckning.   Så antingen har han en medhjälpare som jobbar med planet eller kontrollerna har blivit  helt klart bristfälliga.

Uppdatering:

Nu skärps förstås  säkerheten och  bagage  ska kollas noggrannare. Ja, hade inte varit bättre innan? Men som tur var var nigerianen en klantarsel  eller så var han rädd själv för att dö en tidigt död och innerst inne är han tacksam mot dem modiga passagerare och flygpersonal som ingrep och  räddade livet på honom och på alla på planet. Medalj ska de få alla.

Annons

5 tankar om “hur kunde han?…

 1. Så enligt din teori Antonia så ska alla försvara sig själv även om de har resten av världens befolkning med sig mot förtrycket de kämpar emot där de ju naturligtvis kan vara i klart underläge men ändå ha rätt när de kämpar mot omänskliga förhållanden ibland styrt av ren religion.Bara de fixar detta själv då enligt dig annars får det gå hur det vill !?.

  Gilla

  • Min teori är lika gott som någon annans, Pelle. För hur man en vrider det så blir det fel. Jag är mer lagd åt demokrati och vad jag kan se så är det inte demokrati man har att göra med i Afghanistan .
   Självklart har allting 2 sidor. Och man kan diskutera detta till tidernas ende utan att komma fram till en bra lösning. De kan inte lösa det, jag kan inte lösa det, kan du?

   Gilla

 2. Inte för att jag något vis försvarar denna individs beteende men det är nog säkerligen ett uttryck för det förtryck de USA ockuperade länderna får utstå. USA hävdar förvisso att de agerar i ”de godas namn” men vem följer upp detta? Vem vågar hävda om så icke är fallet?

  Vad som är en enkel skolgårdregel är att ”kliar inte du min rygg så kliar inte jag din” och ”våld föder mera våld”…

  Såg precis ett avsnitt av ”60 minutes” där Obama intervjuades. Han blev bland annat grillad om situationen i Afghanistan som USA har varit i sedan 2001. Vad har de gjort, vad har de åstadkommit?

  Osama Bin LAden sitter fortfarande och skrattar åt jänkarna som tyvärr inte kommer nämnvärt mycket längre i sin quest att hitta densamme. Han sägs hålla till någonstans mellan Afghanistan och Pakistan men sanningen är nog att han sitter på någon soldränkt strand på Hawaii och pimplar piña colada…

  Tur och en skänk från ovan gjorde att denna man inte lyckades spränga planet, det är ju ändå jul…

  Go fortsättning! 🙂

  Mvh
  A

  Gilla

  • Man kan ju också ställa frågan vad kommer att hända när USA slutligen lämnar Afghanistan? Ska det bli ett turistland för dem som är intresserade hur det skulle vara att leva i medeltiden? Eller vill dem nog falla ännu längre bak i tiden.
   Det är ju förstås ett svår val. Men jag tycker själv att det egna landet bör själv bekämpa ondskan och bakåtsträvandet. Klart förstås att jag vet inte hur jag skulle föredra om jag nu själv var afghan.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.