vem underrättar solen?


Klimatmötet är över. Besvikelsen är stor. Kan inte förstå varför är besvikelsen stor? Vem som helst kunde väl räkna ut att när många som trängs runt skålen förblir många hungriga. Det var mest positionering och rövslickeri samt dunka rygg.

Och så kostade kalaset enorma miljoner att organisera och fullfölja. Pengar som man kunde ha lagt på vettigare saker än att försöka få till att temperaturen inte får stiga mer än 2 grader.

Är det bara jag som tycker att det är superkomiskt?

Vad säger SOLEN om saken? Den stora röda värmande tingesten, som öser ner sitt värme över oss?  Kommer någon underrätta den stora heta planeten? Skickar man mail till solen? Eller nöjer vi oss med röksignaler?

För konstigt nog ingen pratar om solens inverkan. Ingen verkar heller ta notis om att planeter åldras. Att oavsett vad vi gör så sker vissa förändringar i universum.

Och visst är det synd om Maldiverna försvinner utan att jag har ens haft råd att kolla den närmare, men öar har ju försvunnit förr och har nya dykt upp ur havets djup.

Med medias hjälp förstoras allting, regnar det så har ju aldrig regnat så mycket, är det varmt så har det aldrig varit så varm förr. Alltid är det nåt superlativs som används. För att skrämmas. För att skrämma oss till lydnad. Att göra som vi blir tillsagda att göra.

Nåväl. MÖTET är över, nu kan man spekulera vad kunde man ha gjort istället för det man har redan gjort och misslyckats med. Lejonet har rutit men vargarna blev inte skrämda.  Och småfolket fortsätter att gny.

Faktum är att just nu verkar som vissa länder vill positionera sig att  ta upp en osynlig mantel som ger dem Guds kraft. Fast mest en löjes skimmer som lyser runt ansträngningen.

Ärligt talat vet jag inte om man kan göra så väldans mycket för att stoppa klimatet. Men man kan göra en hel del saker ändå för att skydda miljön, och hitta vettiga lösningar för hanteringen av all skräp som produceras, att produkter som tillverkas ska ha bättre kvalité istället för det slit och släng mentalitet som råder idag.

Men sluta med såna jippobetonade supermöte i framtiden som inte leder någonstans, och nu ska det förklaras för det egna folket och för resten av världen varför skådespelet ändå var en framgång.

Läs även parnassens och  törnebohms åsikter om klimatfiaskot.

Synd att Al Gore inte fick bli USA-s president.  Nu fick han en hel del tid över och  startade han klimatfixeringen i stora mått.

Annons

3 tankar om “vem underrättar solen?

 1. Jobba på efter deadline, bra – Plasten nästa

  Plast är fantastiskt, men tyvärr börjar våra plastproblem bli oöverstigliga, globalt, regionalt och nu lokalt. Samordning är lösningen: Var i näringskedjan hamnar slutligen plastpartiklarna? De höga plasthalterna, tusentals plastpartiklar per kubikmeter havsvatten, som konstaterats i alarmerande globala rapporter, sedan 10 år tillbaka, har nu upptäckts även i Sverige, vi insåg inte att problemen med plastsopor var så stora. – Dags att agera NU!

  d2w® kontrollerbar plast (bioplast) kan göras nedbrytbar utan utsläpp av metan. Plasten efterlämnar inga fragment. d2w® kan återvinnas med vardagsplast (se http://www.biodeg.org/position-papers/recycling ), eller förbrännas för energiåtervinning. d2w® kan provas enligt krav ASTM D6954-04

  Mer information finns att läsa på:
  http://www.switchpac.se/kommun

  ÖSTERSJÖN – ”första havet med rätt plastpolitik”

  Därför har vi också lanserat oss på Facebook. Välkomna att vara med!
  – Nu finns vi där – Miljöpåsen ,,, sprid länken!
  http://www.facebook.com/group.php?gid=102972310204

  Gilla

  • Jag kör redan med egen tillverkade köppåse sen många år tillbaka. Det är verkligen inte svårt att sy en själv och roligare blir den än massproducerat. Mer miljövänligt kan det inte bli 🙂

   Gilla

 2. Ja, hur skulle det vara om dom tog och frågade solen. Allt blir så löjligt! Obama kom och resten av världens ledare kunde inget göra. Nä, man rår inte på naturen det är då ett som är säkert. Om Jorden går under så går den under. Inget som Reinfeldt och Merkel kan göra ett skit åt.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.