gratis vaccin i år…men vem betalar nästa år?


Svininfluensan har ju målats upp som en dödlig farsot som alla ska bli vaccinerad mot. Klart några har ju dött men inte alls lika många som det brukar dö årligen i en vanlig influensaomgång.

Ändå uppmanas man att vaccinera sig för egen skull men även för andras skull så att man inte för influensan vidare. Att vaccinet är inte ordentligt testat gör inget heller. Dagligen får man dessutom olika bud.

Själv avstår jag.

Men vad kommer hända nästa år? Och året där efter? Har man fått vaccinet i år då måste man även vaccinera sig nästa år också. Eller har jag fel?

Mina föräldrar har valt att ta sprutor och det gör de varje år. I år fick de 2 sprutor en för det vanliga och en för svininfluensan.

I år betalar staten vaccinationen. Vem kommer betala nästa år? Eller är det menat att i fortsättningen ska staten också stå för kostnaderna?  Tror inte det. Alla får nog betala själv eller låta bli det. Men då kan man lika gärna hoppa över det redan i år.

Helt klart är att vinnarna på epidemin är alla läkemedelsföretag men framför allt Baxters, som tillverkar vaccinet. Vinsten kommer bli enormt, när en hel värld ska vaccineras om och om och om igen. Faaan jag är i fel bransch 😉

För övrigt tycker jag att vinstintresset den enda som styr hela världen utan att bry sig om individernas bästa.

Mer kan du läsa hos Palena Inn .

Annons

5 tankar om “gratis vaccin i år…men vem betalar nästa år?

 1. ”Klart några har ju dött men inte alls lika många som det brukar dö årligen i en vanlig influensaomgång.”
  Men de som dör i en vanlig influensa skulle ändå dött av ränneskit. Där skillnaden är. Att just min åldersgrupp som egentligen är starkast drabbas hårdast.

  Gilla

  • Jag vet ju inte din ålder, men om du är frisk har du inget att frukta. Dem åtta som har dött i Sverige har alla haft andra sjukdomar på botten. Men självklart ska du vaccinera dig om du känner dig säkrare.
   Men i och med nu skriver om mutationer av viruset så kan man ställa sig frågan om vaccinet verkligen hjälper och varför viruset muterar?

   Gilla

 2. Antonia: Baxter har redan kammat hem 55 miljarder. Mycket pengar och mycket vill ha mer. Nästa höst kommer en ny smitta och så blir det nya sprutor. Kanske svinflunsan till och med har muterat då och kommer i våg efter våg.
  Jag avstår också och förlitar mig på mitt eget immunförsvar.

  WHO har lobbyister som sitter på dubbla stolar. Dom följer pengarna. Det gör inte jag. Jag tänker själv.

  http://www.information.dk/215355

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.