det brända brödet…


Jag har alltid undrat varför nybakade bröd alltid är brända? Jag har för mig att bränd mat innehåller cancerogena ämne, men kanske har jag fel. Men inte tycker jag att de smakar gott. Först trodde jag bara att endast den närmsta bagaren som har fel på¨sin klocka. Men nu har jag sett på flera ställen.

Likadant var det med kanelbullen också på samma ställe. Är det det senaste inom bagarbranchen.

Undrar om andra tycker som jag, eller ska det vara så? Bränd?

bröd

det brända brödet...

Annons

4 tankar om “det brända brödet…

  1. Är dom från ett bageri i närheten? Kan ju vara så att bagaren kanske kommer från ett annat land där bröden ska se ut så där. Skulle vara roligt att få reda på. Jag är mycket brödintresserad.

    Gilla

    • Just de här på bilden tog jag på stan, men vi har en här tvärs mittemot och de har lika mörka bröd som dem här på bilden. Men han är en äkta svenne, här är länken till dem http://www.bakeryandspice.se/
      även på bilden ser vissa mörka ut men inte lika mörka som det var när jag var inne i butiken.
      Men jag vet inte kanske ska dem vara så. Jag föredrar gyllenbruna med hård skorpa.

      Han är kanske inte svenne han heter Gustav Pietsch och du kan läsa mer om alla dem bröd som sälj där på hemsidan.. Han kommer lägga upp även recept på hemsidan så småningom.

      Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.