det senaste trenden är barbent i kallt väder…


Jag vet inte vad som gör att fler och fler är barbente när kylan har kommit. Är det en ny trend? Har modebloggarna bloggat om det? Visa  att jag skiter i att jag lever i norden. Idag den 14 november var och är ca 5 grader i Stockholm, med duggregn och kall vind..

Tog bilden vid en övergångsställe. Täckjacka och inga strumpor. Och om någon tror att hon hade nylonstrumpor på sig, så hade hon inte det. Det var bara bart. Och hon är inte den första jag har sett och antagligen inte heller den sista.  Jag bloggade om det redan i januari, och tydligen kommer trenden fortsätta även den här vintern.

Frågan är bara varför? Vad vill man bevisa? Att man inte bryr sig? Eller att man är annorlunda? och vågar trotsa vädret?

Finns det en hemlig klubb för barbenta?  Blir man av med medlemskapet om man drar på sig varma strumpor?

barbent © copyright 2009 antoniab

barbent i stan

Annons

12 tankar om “det senaste trenden är barbent i kallt väder…

 1. ni borde komma ut lite i storbritanien är det mycket vanligt där går många barbenta på vintern i minnikjol, bara ben och bara fötter utan skor, där kan man tala om frysa alla var helt röd och hutt rande och ingen brydde sig.

  Gilla

 2. jag jag var med på sextiotalet då gick inte kvinnor klädda som karlar i långbyxor då var det kjol och tunna nylonstrumpor som gälde alla kvinnor var blåfrusna om benen på den tiden, där var inget gnäll om man fick fösöka värma benen på dom sågott det gick de kämpade tappert i kylan det hände ofta att dom gick barbenta mitti vinterbn när strumporna gick sönder när det sen bleinne med korta kjolar och string trosor klart dom frös, men de överlevde bvislikgen utan att bli sjuka, var kvinnor mer härdade på den tiden

  Gilla

  • Vad jag har velat säga är att allt har sin tid. Varför gå barbent på vintern, när det finns alternativ. Precis som man inte drar på sig pälsmössan, snöstövlar och tjocka strumpor samt täckjacka på 40 graders sommarvärme.

   Gilla

 3. Tjejen lever farligt. Visserligen ska man frysa in hösten men det här är för mycket. Hon är helt enkelt en idiot. Hon vill bara vara fin men hon kommer att få betala genom att bli sjuk.

  Kommer att tänka på nylonstrumporna – nyhet på 40- 50-talet. Har hört många kvinnor berätta om hur dom frös fast på benen. Huva!

  Gilla

   • jag mins när kvinnor var kvinnor och inte tras hankar kvinnor med stil på 50 60 talet hade ntunna nylon strumpor på röd frusna ben inte dog dom av kyla

    Gilla

    • Nylonstrumpa skyddar faktiskt en hel del. Barbent är barbent. Och det ÄR kallt och ganska korkat att gå ut så oavsett om man är snyggt klädd eller en trashank utan stil. Man kanske inte dör men troligen drar på sig sjukdom.

     Gilla

  • Helena, jag ser fler och fler som springer runt i stan utan strumpor då alla andra drar på sig varma kläder. Så det är absolut inte en mans företeelse. Utan många som följer den linje. Så vad ska man kalla den om inte en trend? För några år sen såg jag inte en enda, nu ser jag fler och fler.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.