posten…vad håller ni på med? och varför?


Efter en dålig natt är inte svår att bli förbannad. Men jag tror att jag hade blivit arg ändå. Skulle lägga några brev i brevlådan.  Hade lite dålig samvete att jag inte gjorde det igår, men väl vid lådan insåg jag att nya regler som gäller.

 • brevlådorna är flyttade
 • brevlådorna töms inte på lördagar och söndagar eller någon annan helg heller.
 • brevlådorna töms senast 17.00 på vardagar
 • brevlådorna är mindre än föregångarna, så den var överfull.

Jag vet inte om andra i området fick nåt brev hem om vilka nya regler som gäller, jag fick inte det.  Må vara så att folk inte längre skickar kärleksbrev eller hur mår du brev, men det finns fortfarande saker som man skickar i brev.  Att flytta brevlådorna utan att sätta upp en hänvisning visar bara hur litet posten egentligen bryr sig.  Att man inte tömmer alla brevlådor på bakgatorna på helgerna  kan jag också förstå, men St:Eriksplan är ju inte direkt nån bakgata utan flera hundratusen  som passerar varje dag till och från jobbet, pendel, t-bana och alla bussar.

Frimärkena blir ju också dyrare och dyrare utan att någon märker det, då inte längre står på frimärken vad den kostar, så är det lätt att höja utan att man ens tänker på det.

Nästa steg blir kanske att alla får resa med sitt brev och paket till den tänkta destinationen, så posten får det ännu enklare att sköta det lilla arbete som de har kvar.  Just nu posten börjar påminna mig om det kommunistiska eran där allting främjade staten, medborgare fick finna sig i allt bäst de kunde för ingen lyssnade på deras önskemål.

Annons

6 tankar om “posten…vad håller ni på med? och varför?

 1. Problemet är givetvis det som är problemen för alla företag, kostnader. Dessa jagas i en aldrig sinande ström för närvarande och med krympande volymer skickad post så måste man inse att man kanske får reducera antalet upphämtningsställen med 25%, dvs brevlådorna du talar om.

  Faktum är dock att kampanjen annonserats flera gånger av Posten både i direktreklam och TV. Brevet börjar tyvärr bli förlegat och har tråkigt nog ersatts av e-mail och stor tillgänglighet genom överkomligt dyra mobilsamtal… Postens största affärer på brevsidan är nu mera utdelningen av reklam och räkningar, de privata breven står för en försvinnande liten del av marknaden och då faktumet är så, måste även tillgängligheten för att skicka dessa krympas efter som det i uppsamlingsskedet uppkommer den faktor alla företag i mångt och mycket strävar efter att hålla ned… Kostnader

  Gilla

  • Jag som har företag har fortfarande behov att skicka brev. Även om jag inte vill. Jag missade all deras reklam, men enklast hade ändå varit om man satt upp en skylt där lådorna satt tidigare. Sen vet jag inte vad som är kostnadseffektivt i att flytta lådorna på andra sidan gatan och göra de mindre samt försvåra även för handikappade människor, vilket nu medföljer att de måste göra om hela konceptet. Snacka om att slänga pengar i sjön i sitt iver i att spara pengar.

   Gilla

 2. Tack för att du hälsar på. Inte kul att upptäcka att det förändrats till det sämret! Usch. Man tycker de borde vara mer tillgängliga för att folk ska börja skicka mer brev istället.

  Gilla

 3. Snart säljs nog också Posten ut. Apotken blir sålda. Här får jag hämta mina paket på Konsum. Och kan skicka. Det är bättre än när Posten hade öppet måndag till fredag. Nu kan man sköta sånt på söndagar. Det tycker jag är bra. Man får försöka leta efter det lilla som är bra här i världen.
  Hur går det med knölen?

  Gilla

  • Men någonstans måste man kunna posta brev. är det inte av allmän intresse. Måste man nedmontera det mesta? Och istället att tänka så får de ny byta ut en massa lådor för de passar inte heller till handikappade som sitter i rullan.

   Knölen. enligt läkaren är det lymfan som är svullen. Varför? Fick inget svar, utan att det händer ibland.
   Börjar bli besviken på sjukvården. Själv tycker inte att det är normalt, men just nu orkar inte gå vidare.
   Säkert försvinner av sig självt, om inte får jag ringa dem igen.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.