himmelriket för brottslingar…


Vilket perfekt land Sverige är för brottslingar. Rena himmelriket.  När någon som försvarar en kvinna i nöd får hårdare straff än den som försökte strypa kvinnan.

Med motiveringen att Per Anders Pettersson har använt större våld än situationen krävde. Ja, som om man har särskilt mycket tid på sig att väga på möjligheter på vågen. Det är inte så konstigt att vanlig fölk tycker att rättvisan är för slapphänt med de som är dem verkliga bovar. Inte så konstigt att krigsförbrytare väljer Sverige för att avtjäna de redan löjliga straffet i fängelser som har bättre standard och mat än ålderdomshem.  Vi kan antagligen räkna med Karadzic väljer också Sverige för att avtjäna sina brott.

Ja, varför inte. Allting i är ju i sin ordning. Förövaren måste garva ihjäl sig. Och med all rätt.  Han får en reellt plåster på såret han kan supa upp med kompisarna och skåla för svensk rättvisa.

Visst, kanske föreskriver lagen en viss ordning och regel och har sina tydliga lagar, men varför kan man vrida samma lag till oändlighet för att försvara de vidrigaste förövarna, så dem slipper undan med minsta möjliga straffet, medan en som ville hjälpa får verkligen inte samma typ av försvarare. utan han ska minsann sättas dit.

Jag tycker att detta är ett hån mot samhället. och mot individer som riskerar det egna livet för att rädda någon de inte ens känner. Han kunde vända ryggen mot det hela och gå. Och låta kvinnan dö.

Det är skandal…och man undrar återigen om det finns ett rättvisa för alla eller alla försvarsadvokater  på jorden är  för endast för att få brottslingar att komma undan  lindrigt …

Per Anders Pettersson du är en hjälte och du har nog hela Sveriges  stöd, så  även mitt.

10 tankar om “himmelriket för brottslingar…

 1. Har du läst domen? I tingsrätten säger de att Per-Anders ingripande var hedervärt. Han ropade på gärningsmannen och avbröt därmed angreppet. Sedan går han fram och slår honom med en domkraft på axeln, vilket fortfarande är en handling som faller under nödvärnet.

  Det är sedan när ingen nöd längre finns, eftersom övergreppet mot kvinnan slutat och gärningsmannen inte anfaller Per-Anders, som nödvärnsrätten också tar slut. Det är då Per-ANders går fram och med slag uppifrån spräcker skallen på gärningsmannen, som får en blödning i hjärnbarken. Detta är misshandel, givetvis ska Per-Anders också dömas för det!

  Nödvärnsrätt är viktig att värna om, därför får den inte urholkas.

  Gilla

 2. Håller med dig Antonia mera finns inte att säga. Har dessutom hetsat upp mig på den fantastiska sjukvården idag också. Orkar inte med mera, suck….

  Förresten, skicka alla intagna till ålderdomshem och sjukhem och patienterna (nej, ”boende” heter det idag) till fängelset.
  De gamla får komma ut, får bättre mat m.m. och de intagna är ”intagna” och får stirra i taket dag in, dag ut….
  Det var lösningen. Jag är bra på lösningar idag, har druckit min ägglikör. Så det du!

  Rättvisa och/eller att se helheten istället för att rida paragrafer är uppenbarligen inte möjligt i det här landet.

  Gilla

 3. Visst är vi svenskar ett folk för sig. Snälla och blåögda – även om mina är gröna. Vi är så oskyldiga. Som små lamm. När maffian kommer och andra kriminella hänger vi inte med. Rättvisan blir sisådär. Godtycklig och orättvis.

  Gilla

 4. Per-Anders var ingen tillfällig hjälte som dök upp. Han hade haft dispyter med den berusade gärningsmannen (GM) sen tidigare. Han fick också höra att han betedde sig illa i byn och tog med sig en domkraft hemifrån.

  Gilla

  • Det spelar ingen roll om han hatade killen. Jag hade nog inte tyckt om ett fyllesvin som tycker om att döda äldre kvinnor. Hur svårt är det förstå att det enda viktiga är att han räddade en människas liv, vilket är en hjälteinsats. En mer klassisk hjälteinsats är svår att finna. I Sverige spärrar man in de personerna som hjälper andra och trycker ner de som har för annorlunda åsikter. Grattis!! Alla ni som tror att lagen är perfekt. Hade ni levt för 70 år sedan hade ni antagligen ansett att Hitler hade rätt. Lagen är inte perfekt, vi får inte slå barn längre det var tillåtet förr i tiden..vi bränner inte häxor längre. Det kanske är dags för en förändring. OM det var min mor som höll på att bli strypt hade jag dödat förövaren, stampat på hans inälvor..det tycker jag är rätt och de flesta jag talat med också. Jag skrattar åt de som tycker jag har fel för de har glömt hur det är att vara en människa, med känslor och åsikter. Men jag har rätt att säga vad jag tycker för jag är inte svensk och har inga komplex över mitt ursprung.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.