kommer jag dö pga min nya iPhone?…


iphone (2)

en dödsfälla?…

Min Nokia – som jag hatade, men hade i tre år – sjunger sista versen. Så det blev dags för en ny mobil. Så varför inte en iPhone. Sagt och gjort… igår köpte jag en men har redan ångrat.

När jag gick förbi 3 såg ett erbjudande för att kunna ha även hemnumret i mobilen. Tyckte det var smart och det tycker jag fortfarande.

Så igår kväll knöt jag en närmare bekantskap med min nya iPhone. Den är vacker, den är rolig, den kan mycket, men kommer jag möta en för tidig död  på grund av den här tingesten? och jag ställer frågan seriöst?

Efter bara 2 timmar med telefonen fick jag en konstigt ont i magtrakterna, det kändes som om magen hettades upp. Exakt samma känsla som  jag får när jag har laptoppen på knä. Vilket gör att numera har jag den aldrig på knä utan får ligga kvar på skrivbordet eller på nåt soffbord.

Men en telefon är ju en telefon. Den har man i hand. Den har man oftast nära kroppen.  Man pratar i den, och även om man pratar i headset så själva telefonen har man i hand eller i fickan.

Och jag är inte inbilsk om nu någon skulle tro det. Har inga allergier, inte rädd för mycket, oroar mig inte för cancervarningar som kommer titt som tätt, men just när det blir så påtagligt blir jag faktiskt orolig. Om min kropp nu reagerar så omedelbart på strålningen från telefonen, hur hälsosamt är den?

Är det bara jag som får så kraftig reaktion eller är det andra som har känt av på samma sätt fast man bara struntat i den?

Annons

17 tankar om “kommer jag dö pga min nya iPhone?…

 1. Jag får också ont i handen av min iphone (3G). När jag har surfat ett tag blir handen jag håller telefonen med helt stel och domnar. Jag kan även känna av ett tryck i huvudet, pannan mest.En gång blev jag röd i handen, så jag fotade det. Jag är övertygad om att telefonen är skadligt när kroppsdelar domnar. Som att blodtillförseln blir blockerad eller något. Jag tänkte gå till sjukhuset och kolla om någon är intresserad av att undersöka mig, så jag kan få något intyg på det jag upplever. Om det visar sig i framtiden att det här har skadat min kropp allvarligt så står jag i dagsläget helt utan bevis att det är telefonen som gjort det, förutom ett foto på min röda hand.

  Gilla

  • Jag är också säker på att all den strålning vi får från våra telefoner och datorer är inte bra för kroppen.
   Är det synlig förändring är ju lätt att dokumentera, men om det är smärta då är det bara ord som ingen vill komma ihåg.

   Gilla

 2. Ni som skriver att mobilerna blivit ”bättre”… ja, på det sättet att du kan göra mer grejer med dom. Men för varje funktion krävs mer kontakt med masterna = högre strålning. Bättre för de som säljer tjänsterna men sämre för Dig!

  Gilla

 3. Hej. Detta inlägg gjorde du 2009. Hur mår du i dag? Har du problem med iPhonen fortfarande? Vore intressant att få veta hur det gått under dessa år. Kram Rosalie

  Gilla

  • Hej Rosalie! Jag skrattade gott över din kommentar. Ja, jag mår bra ” och ryktena om min död ” är överdrivet 😉
   Men seriöst, jag har inte en aning om hur den påverkar kroppen. De symtom jag kände då försvann ganska så nyligen. Och sitter jag länge med telefonen i handen kan jag få känningar i magen fortfarande men den sitter inte i hela tiden.
   Men jag är fortfarande är övertygad att den är inte så bra för vår kropp.
   Men resultaten av påverkan kommer kanske ännu senare och vem vet varför alla barn är hyperaktiva ADHD barn som föds numera.

   Gilla

 4. Hej alla iphone användare!
  Jag har läst alla eran inlägg, och har samma besvär. Det är flera dagar jag har googlat för att hitta ngn text som talar om hur iphone kan var farligt. Jag har haft min iphone sedan ett år tillbaka, och det är 4 månader jag har stickningar, domningar, i fingrarna och tåna, även i ansiktet. Jag har varit för många gånger hos läkare för att utredda besvären. Man har tagit alla prover även börjat hos sjukgymansten i 3 månader ingeting förändras, besvärren blir värre. Nu har det gått så långt att jag tappar nästan min ipone när jag håller i den. Jag tänkte många gånger kan det vara iphone som orsakar skickningarna och domningarna, nej, det var kanske dumt att tänka så. men när jag hittade den här sidan och läste eran inlägg fick lite lättnat att jag inte kanske hade tumor i huvudet, vilket har jag varit förtvivlat för. Det är skrämmande, jag vet inte vad som händer i min kropp vilken skada får jag när jag får massa med strållar i min kropp. Vi måste göra ngt tillsammans åt saken. Den här måste komma fram det är oerhört viktig och skadligt. Snälla hjälp mig vad kan vi göra tillsammans åt saken?
  Mvh Gulli

  Gilla

  • Hej Gulli!
   Tyvärr är jag ingen typ som gärna går i bräschen. Ganska så mediaskygg vilket det gör att jag inte vill ställa upp i intervjuer i tidningar med bild och allt som det kan innebära. Sen ska man ofta vidare till radio och tv också och debattera..
   Men helt klart att strålningen påverkar likaväl från iPhone som från bärbara datorer. Jag har inte den gärna på knän längre, men kan känna även om den ligger på ett bord och jag har suttit vid den länge.
   Strålningen är inte hälsosamt, men såna uppgifter tystas alltid ner. Vinst är alltid viktigare än allt annat.
   Titta på filmen ”Gasland” som gick i tv i tisdagskväll. Kan ses på play-tv under samlingsnamnet Dox.Här är direktlänken. Den filmen visar exakt hur vinst går före hälsa och ingen jävel bryr sig om folk eventuellt dör.

   Gilla

 5. El-allergi?
  för iPhonen sänder ju ut ganska så mycket elektriska vibbar.
  Vad jag har läst så är det lägre stråling i iPhonen? men vem vet?

  Gilla

 6. Har varit känslig för min laptop samt mobiltelefoner tidigare och använder helst stationär dator numera för att komma en bit från processor mm.
  När det var dags att byta min gamla Nokia 6500 Classic för några veckor sedan, bytte jag till en Iphone 3GS. Håller med om att det är en utmärkt telefon och nöjesmaskin, men jag kan inte använda den längre. Först känns det som jag får solbränna och tappar koncentrationsförmågan. Efter ett tag känns det som jag får influensa, men det går över igen om jag inte använder telefonen på ett dygn. Har återgått till min gamla nalle igen efter 3 veckors försök.
  Det märkliga är att jag tänkte jag skulle testa den igen för att se om jag inte inbillar mig, vill så gärna använda den egentligen, men då började samma besvär igen trots att den enbart var i flygplansläge. En tänkbar slutsatts är att även ”datorn” i telefonen är jobbig. Hur olika personer reagerar, verkar dessutom vara ganska individuellt.

  Gilla

  • Undrar hur många som känner av strålningarna från de senaste telefonerna. Jag har inte haft nåt besvär med tidigare icke 3g telefoner, men nu kan jag bara använda iPhone bara korta stunder och då försöker jag rikta så att den är inte vänd mot min mage. Magcancer nästa?

   Gilla

 7. Äntligen någon som fattar när man säger att man misstänker att man håller på att bli steril av att ha laptopen i knäet. Känner igen den stickande känslan i magtrakten, men definitivt inte från min iphone. Har en Macbook Pro också och känner inget liknande med den heller. Min gamla Thinkpad däremot fick mig att få ont i skrevet…

  Gilla

 8. Den kanske är förhäxad…huga! Vad trevligt med en Iphone, har länge funderat på en sån men det får vänta eftersom det inte var så länge sen jag bytte till min Sony/Ericson C702.

  Jag är imponerad av den lilla apparaten och förr eller senare så kommer jag nog att skaffa en.

  Gilla

  • Jag skulle nog inte heller köpt den om Nokian var fullvärdig. Egentligen ville jag vänta lite till,då det mesta blir bara bättre och nya saker tillkommer…
   Så får du se om jag klarar av strålningen också.

   Gilla

 9. Antonia: Det kanske är något chip i den som gör att du blir kollad av Makten! Vem vet? Nej, jag känner aldrig något. Men jag är misstänksam. Det är så många rykten som går och jag säger ingen rök utan eld.

  Du kan väl knappast ha ångervecka på den? Annars får du väl ta och anpassa dig efter den. Kan du inte bädda in den i skumgummi?

  Gilla

 10. Kommer i håg de första mobiltelefonerna man begåvades med under 90-talet. Jag minns en av de första som i går, riktigt ”hypad” när jag fick den, Motorolas värsting Micro-Tac, den lilla svarta med utfällbar lucka som satt över knappsatsen och som innovativt även ”svarade” när man öppnade då det ringde…

  Efter att ha pratat i denna lur en stund så kände man alltid hur man fick en kostigt ”stickande/domnande känsla” i ansiktet där telefonen varit. Detta kan omöjligen vara nyttigt och även fast mobilerna med åren säkerligen blivit bättre så tror jag ändå att vi kommer få skörda sviterna av detta i framtiden…

  Gilla

  • Jag hade också just den modellen. Jag nötte den sönder.
   Reaktionen var så påtagligt igår att jag tror inte att det var något annat. Så just nu är jag övertygad att iPhones strålning är bra mycket högre än de tillåtna värdena.
   Undrar om man kan mäta sånt någonstans.
   Kanske ska man fråga strålskyddsinstitutet?
   Fast klart först när killarna börjar pipa kommer nåt att hända.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.