i uselt humör idag…


Ja, idag är jag i uselt humör.  Det var jag redan igår också…men orkade inte skriva nåt fast det var en hel del jag retade mig över.

En gång var Sverige ett mönster land. Länderna ville likna Sverige.  Sverige hade hög status och många avundades svenskarna. Idag är bilden inte lika kristallkart. Oärligheten börjar breda ut sig mer och mer, korruption är inte längre ett konstigt ord bara utan verklighet.

Läste om Hubert Nederlund, som fick falska sedlar i en bankomat. Swedbanken vill inte veta om det och hävdar att så är inte fallet.  Det är ju enkelt, bara förneka. Precis som när jag går tillbaka med mina hörlurar till elgiganten och de hävdar att felet ÄR självförvållat och så säger även Nokia också när jag skickade ärendet vidare.  Fast jag vet att jag har inte vållat nåt skada på produkten.  Det gör förstås att min nästa telefon blir inte Nokia.

Jag har läst att även andra har råkat ut för just fenomenet, att man lägger skulden just på dem som är drabbade. Och det säkert finns folk som har satt i system att klaga och hämta ut nya saker eller för den delen har hävdat att en falsk sedeln har kommit från just en bankomat.

Det är alltid den ärliga som drabbas.  Det är precis som med försäkringskassan. Många har missbrukat systemet och nu får de riktigt sjuka betala för det och dra det korta stråt.

Jag lyssnar på p3 på morgnarna och det är ganska roande.  Om det inte vore för att de alldeles för ofta diskuterar penisar eller svär för mycket, diskuteras kräks osv.osv . Visserligen verkar ju folk  klaga, men det skiter dem i ganska fullständigt då de fortätter med det.

Brottslingar vet också att Sverige är himmelriket om man ska sitta av ett straff. Det visste Biljana Plavsic också när hon valde att sitta av sitt straff här i Sverige.  Nu blir hon släppt eller är redan släppt i enlighet med svensk lagstiftning. Vad finns det att tillägga?  Det suger.

Parkeringsvakter i Malmö måste ha spionkamera för folk kan inte längre behärska sig när dem blir lappade. Våld mot de förekommer allt oftare. Visst kan man bli arg, men att spotta på folk eller slå till säger en hel del hur alla barriärer rivs ner och acceptansen blir större och större. Och när man berättar på festen hur man bar sig åt lapplisan får man säkert applåder och gillande.  Skrämmande.

Ica kör också oärligt och tycker att kunderna är antagligen ”puckade”. Och kör med diverse förklaringar varför priserna är just lägst när de kollas och närmast chockhöjs en vecka senare.  eller varför är det okey att ompaketera köttfärs.  Förr har jag aldrig kollat datum på varorna. Nu gör jag det, och ändå smyger  sig in en viss tvivel om jag verkligen kan lita på datumet.

Och G8 har tydligen landat på ett annat planet. Och de avgör och styr  världens framtid. Känns tryggt.

Tjänstemän kan köpas, likaså politiker. Lobbyister ska man inte ens tala om. Affärsmän spelar inte heller rent längre. Profit profit profit som styr. I alla läge. Och över lik och lögner.
Den ärliga Sverige är borta. Borta  för alltid.
Min mor har alltid tyckt att jag ska välja mitt umgänge med omsorg då den färgar av.
Den onda har tydligen hållbarare och mer lysande  färg än det goda.

Annons

4 tankar om “i uselt humör idag…

 1. Ja, så värst mycket mönsterland är det väl inte nu.
  Tråkigt att bli behandlad som Du blev när du är kund. Verkar som många av dom här ställena där man handlar billigt inte vill veta av några klagomål.

  Gilla

 2. Så uselt allt är. Verkligen. Bra skrivet. Vad ska vi ta oss till. Och dom som vaccinerar sig och får biverkningar kan inget göra. Nä, man måste se upp i dessa korrupta dagar. Verkligen.

  Hur kunde hon få avtjäna sitt straftt här? Hur gick det till. Fick Sverige betalt från Serbien eller vad? Jag fattar ingenting. Men det är väl det som är meningen.

  Gilla

 3. Jag kan inte annat än att hålla med, dagens humör är USELT, ang Biljana Plavsic hoppas dom skickar tillbaka henne från där hon kom så det kan utkrävas lite riktig rättvisa…

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.