i kommunistiskt anda…


Jag har inte sett en enda avsnitt av” Här är ditt liv” vill jag börja med. Men i dagens samhälle går ju inte att undvika någonting längre. Så jag läser om det i alla tidningar istället.

Och det jag läser kan ju sammanfattas med ett ord. Fiasko.

Jag vet inte vem som kom på det briljanta iden att damma av ett gammalt program, för det är  tydligen så att nya är mycket svårare att kläcka. Men bara för att något fungerade utmärkt i en tid när det inte fanns  mycket annat att se på en lördagskväll, betyder inte att det fungerar nu, när folk som tittar har gått vidare och har andra referenser.  De unga skiter i Här är ditt liv, medan dem äldre sitter och jämför, och vill som det var förr tydligen.

Att Oldsberg fungerade och var omtyckt i ” På spåret” som är han sammankopplad för resten av sin karriär med,  gör inte heller saken så mycket lättare.  Det finns alltid en fara i att bli ett med ett program eller vilken annan serie för övrigt.  Få människor klarar övergången.

Men min gissning är att programmet kommer gå vidare. För det är alltid lättare. Kritiken tar man  lätt på, för dem ”vet”  vad tittare behöver. Och så småningom kommer tittarna vänja sig, och DÅ blir det succé. På gammal kommunistisk anda.

Och för övrigt kan även de nya parhästar Fredrik Lindström och Kristian Luuk ”På spåret” drabbas av samma problem.

2 tankar om “i kommunistiskt anda…

  1. Jag får nog erkänna att jag tycker om att titta på programmet. Snäll underhållning, utan att man behöver hetsa upp sig, bli ilsken eller illa berörd. Behöver det ibland, när så mycket annat runt omkring känns jobbigt.
    Men om det skulle vara nån bra deckare i andra kanalen så väljer jag oftast den i alla fall… 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.