jag har inte knarkat, har bara ögonmigrän igen!…


Efter dagens besök hos ögonläkaren ser mina ögon ut så här…

en spännande blick...

en spännande blick...

Inget fel på ögat, tack och lov, utan återigen ögonmigrän jag fick. Och det är långdraget för det började i tisdags. Idag är det fredag och inte över än.

Det gör också att jag börjar fundera varför fler och fler får ögonmigrän. Uttrycket har jag hört först för ca 3 år sen, då min synfält delades horisontellt  på mitten. Tittade jag neråt såg jag världen i svart- vitt, tittade jag lite mer uppåt såg jag i färg. Det var ganska spännande på ett viss nivå.

Nu hör jag att fler och fler får ögonmigrän. Jag tror att det kan bero på att vi överanvänder våra ögon. För ca 100 år sen la man sig på kvällen när det blev mörkt.  Det fanns ju inte mycket man kunde göra, fanns mest stearinljus och fotogen men dem kom också ganska sent på 1800-talet. Så man sov nog en hel del. Medan idag…när man kommer hem, så tittar man på tv…flimmer, flimmer eller sitter man vid datorn…flimmer, flimmer eller numera kan man missbruka de nya mobiler också…återigen flimmer flimmer.  Kan inte vara så bra för ögat. Och ögat protesterar förstås. Men vi  -jag – ä  är korkskallar och fortsätter med det beteendet då det är så mycket att se i den nya spännande media så vi – jag- får aldrig nog.

Inte ens nu när ena pupillen är stor som en tefat och ser något suddigare än vanligt. Jag måste berätta trots att jag vet att mina läsare är ganska få och kan nog räkna på en hand. Men min hopp vill inte dö och tror att med tiden blir det fler som tycker att det är värt att tugga sig igenom mina texter.

13 tankar om “jag har inte knarkat, har bara ögonmigrän igen!…

 1. Pingback: knölen…är den farligt? « Divage

 2. Vad skönt att det inte var något allvarligt, Antonia!
  Jag tänkte på dig må du tro, men har inte haft tid att gå in och kika här förrän i dag.
  Kram från
  Annica (som tatuerade ögonbrynen hos dig förrförra veckan)

  Gilla

 3. Antonia: Man måste bli sin egen doktor. Imigran är det mot migrän? Måste vara ett helvete att ha migrän. Jag tror du skulle gå igenom ett tarmreningsgrogram. Det gör jag fast jag inte är sjuk eller så. Man vill ju inte gå omkring och vara förgiftad. Vi har alla en beläggning i tarmen. Det är den jag tar bort.

  Gilla

 4. Antonia: Så där såg mitt högra öga ut efter besök hos läkaren. Jag ringde till vårdcentralen och dom skrev remiss via datorn och så fick jag komma till en specialist dagen efter. Ögon är inte att leka med tydligen. Annars går jag aldrig till doktorn.

  Hade dom gjort båda pupillerna stora så hade jag inte fått köra bil hem. Så jag sa nej till det.

  Kan ju inte vara roligt att ha ögonmigrän. Men var sitter värken? I ögat eller i skalenn?

  Gilla

  • Alltså värken är mer diffust. JAg känner en tryck i ögat, men även i huvudet.
   Ganska lustigt att jag just var nere i garnaffären runt hörnet. Och jag nämnde i förbifarten vad som har hänt. Hon som stod bakom disken visste ALLT om den. Sen kom en kund till , som la sig i också, hon var då läkare. Fick ytterligare en dimension. Har jag tur klingar av det hela så småningom, har jag otur – vilket är tyvärr normalt tillstånd för mig 😦 – så är det en jäkla migrän som är på intågande och ögongrejen är bara en förtrupp till den.
   Men att jag var hos både en ögonläkare och en vanlig läkare igår och ingen av de skrev ut en recept på imigran eller dylikt utan lät de gå typ nog blir det bättre, gör mig pissförbannad.

   Gilla

 5. Ärligt talat har jag aldrig hört talas om ögonmigrän. Men jag säger ju det – man lär sig nåt nytt varje dag.
  Krya på dig och jag hoppas verkligen att det går över fort som fanken. Verkar inte så hemskt roligt, mmhhhh..

  Ju, jag läser alltid men det blir få kommentarer. Ibland har jag svårt att skriva också men jag läsar alltid, minst varannan dag 🙂

  Ha det bättre än de sista dagarna 😉

  Gilla

  • Det börjar tydligen bli vanligare. Jag tror för att vi använder våra ögon mer intensivt än förr.
   Tyvärr har det blivit lite värre sen igår. Nu blixtrar det både på tvären och på längden vid varje blinkning. Och det gör att jag börjar känna mig lite konstigt förövrigt också.

   Tack för att du orkar läsa mina inlägg.

   Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.